Дјеци је недостајало дружење / - Предшколци вртића Љубица Поповић
28/04/2022 u 07:08 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Предшколци вртића "Љубица Поповић": Корона је "округла, зелена и опасна"

Корона изгледа заразно и отровно. Због ње морамо да перемо руке и да држимо маску и два одстојања – каже Зрно

Предшколци васпитне јединице "Љубица Поповић" научили су у вртићу много ствари, а ова генерација морала је да све научи о вирусу корона. Носи маску, пери руке, не можеш напоље... биле су ријечи ни мало уобичајене током одрастања. Јана каже да је корона када се разболимо, а Максим да је корона када имамо температуру, те да ћемо да се излијечимо кад пијемо лекић. Корону не можемо да видимо, а знамо да постоји тако што перемо руке и она нестане, каже Филип.

– Корона изгледа заразно и отровно. Због ње морамо да перемо руке и да држимо маску и два одстојања – каже Зрно.

Данило вријеме епидемије памти по томе што је у продавници морао да носи маске.

– Ако дираш прљаве ствари бактерије се увуку у руке, па мораш да их переш. Ако се довољно испрљају руке онда има да се зарази човјек – каже Данило.

Анастасија каже треба да се носи маска јер је корона опасна. Лазар мисли да је корона прошла, а Александар савјетује да се пије сок од јабуке. Андреа у вријеме короне није смјела да иде код другарице, а за Лазара је корона зелене боје, али не као трава.

– Трава нас не зарази, то учине само бактерије – каже Лазар.

Да не смијемо да дирамо стакло у продавницама каже Петар. Даница савјетује да се прљавим рукама не једе, али и да се мора носити маска.

– Корона прелази са једних на друге и сви буду заразни – каже Дуња.

Софији је сметало што није могла да се игра напоље, а Душица каже да се корона шири тако што се два човјека приближе. Коста сматра да је корона округла и зелена, док Аријан ништа не жели да зна о корони.

– Због короне мора да се чува дистанца – каже Емина.

Петра каже да јој је недостајао вртић и није жељела да носи маску, али је морала. Мини је мама говорила да не може напоље. Анђела каже да сада не мора да се држи дистанца, Ања истиче да је корона опасна јер се људи могу прехладити, а мали Алекса је помагао је сниматељу "Дана" да сними најљепши прилог. Све ово што сте прочитали погледајте и у видео снимку који објављујемо преко QR кода.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:29