/ Фото: Дан
06/12/2021 u 17:49 h
Андријана Дабановић, Милица ВујисићАндријана Дабановић, Милица Вујисић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Проблеми мјештана у Маслинама: Отвориле се рупе, испод амбиси

Улица ЦАСНО-а у Маслинама, само што је добила канализацију и нови асфалт, потпуно је пропала

Улица ЦАСНО-а у Маслинама, само што је добила канализацију и нови асфалт, потпуно је пропала. Асфалт је на неким мјестима потонуо и ту су се отвориле огромне рупе. Улица је ширине три метра, а рупа пречника метар ипо.

Становници су приморани да прелазе преко њих. Сматрају то небезбједним, јер се кроз пукотине назире амбис. Не постоји могућност да се рупа заобиђе јер је са десне стране Савин поток. Надлежни су у рупу усули пијесак, али већ до јуче он се дијелом просуо у провалију. Мјештани траже хитну интервенцију.

Водовод: Одговоран је извођач

Из Водовода кажу да је Улица ЦАСНО-а асфалтирана у октобру, те да је рађена у оквиру изградње секундарне канализационе мреже.

– Недавно jе дошло до пропадања асфалта усљед испирања тампона испод асфалтне подлоге, а за све евентуалне недостатке након извршених радова у оквиру проjекта одговоран jе извођач, с обзиром на то да су радови у гаранциjи. Асфалтирање је рађено у оквиру изградње секундарне канализационе мреже коjа jе дио проjекта Построjења за пречишћавање отпадних вода, те ниjесмо у могућности дати поjединачну вриjедност радова. Указане рупе су у петак обезбиjеђене, а чим дозволи вријеме извођач ће их поново асфалтирати. Сви радови коjи су били дио обавезе извођача АГ Инфоплана изведени су у предвиђеном временском року – кажу из Водовода.

Борис Поповић, мјештанин каже да је садашње стање доказ лоше одрађеног посла.

image
Фото: Дан

– Не можемо да прођемо улицом, јер се отварају рупе, асфалт тоне, сакупља се вода... Улица је слијепа, те алтернативу немамо да би заобишли рупе које нијесу безбједне. Док се радила молили смо извођача да донесу још тампона и да га боље утабају да се ово не би десило. Нијесу хтјели то да ураде. Молили смо и да се уради дебљи слој асфалт и да прије него га проспу провјере да ли је добро одрађен тампон. Све је било узалуд. Улица нам је широка три метра, а рупа метар ипо пречника. Са једне стране је поток, тако да је не можемо заобићи. Колима тешко да може да се прође, па морате преко ње. Ризично је јер не знамо може се све да се сурва – каже Поповић.

Он каже да су се радовали што ће добити канализацију, али да је сада страње катастрофално.

– Тражимо да санирају улицу. До сада смо имали већ двије интервенције. Сад су се већ на друга два мјеста отвориле рупе. Прије неко вече ауто није могло да прође. Позивамо надлежне да дођу и да једном заувијек заврше посао. Дођите, одрадите посао како треба или га немојте радити – поручује Поповић.

Његов комшија Благота Поповић није ичекивао да ће овако брзо да се отворе рупе по путу.

image
Фото: Дан

– Лоше је урађена улица. Одједном пропадне точак и не знамо што се десило. Све су локва до локве. Њих ово не интересује – наводи Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:38