Протест мјештана Горње Горице / Портал Дан
24/01/2022 u 23:34 h
Blaženka Golubović, Ivona DrobnjakBlaženka Golubović, Ivona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Протест мјештана Горње Горице: Пут треба да спаја, а не да раздваја

Протестује се на мјесту гдје се са магистралом спајају пет улица и на мјесту гдје мјештани тражеда се уради кружни ток

Организатор протеста Данко Кораћ у Горњој Горици каже да су свакодневно на улици како би протестом дошли до безбједног булевара у њиховом насељу. Протестује се на мјесту гдје се са магистралом спајају пет улица и на мјесту гдје мјештани тражеда се уради кружни ток.

image

Протест мјештана Горње Горице

Портал Дан

По плану градоначелника Ивана Вуковића, први излаз са магистрале ПГ-НК био би тек код Команског моста (трећи километар пута), иако је логичније и природније ради свих комшија да кружни буде на мјесту окупљања.

Мјештани су се сами организовали, и уз пратњу полиције, сваки дан пола сата блокирају магистралу ПГ-НК од 15 до 15:30 сати.

image

Данко Кораћ

Портал Дан

- Ми смо упорни док не остваримо оно што смо зацртали, односно да добијемо безбједан булевар, а самим тим и да наша дјеца, која су ту у великом броју, да могу безбједно да пређу улицу. Пројектом који је сада на снази ускраћени смо за излаз на булевар, а самим тим немамо ни пјешачки прелаз. Буквално се одсијецамо од лијеве стране булевара. Ми смо с нашим захтјевима били коректни, тражили смо прво кружни ток, на шта су они рекли да та идеја није изводљива - каже Кораћ.

image

Протест мјештана Горње Горице

Портал Дан

Након тога мјештани су тражили само да им пронађу неко безбједно рјешење како би могли нормално да функционишу из насеља.

- Колико видите, ту је у питању пет улица с којима имамо проблем са укључењем и безбједним саобраћајем, гдје се стварају огромне гужве, и стварно је наћи неко безбједно рјешење за циркулисање саобраћаја. Ми смо имали састанак са граоначелником у Општини и са надлежнима из институциа, гдје су први пут у задња два мјесеца саслушали нас и сложили се да постоји проблем. Сложоли су се да се укључе у рјешавање нашег проблема - каже мјештанин Данко Кораћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:20