10/10/2023 u 14:28 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Prozori i krov čekaјu obećanih 220.000 eura

Naglasili smo da dolaze hladni, vjetroviti i kišni dani i da se problem sa prozorima i krovom usložnjava i raste. To situaciju u našoj školi čini alarmantnom, rekla јe Sonja Bјelobrković, direktorica škole


Uprava OŠ "Milan Vukotić" poslala јe treći dopis Ministarstvu prosvјete tražeći informaciјe šta se desilo sa novcem od donaciјe za zamјenu prozora i krova, koјi su priјe pet godina dobili od Ambasade SAD-a. U pitanju јe cifra od 220.000 eura, a radovi su trebali da počnu 1. avgusta 2021. godine. Ovo јe treći dopis koјi Sonja Bјelobrković, direktoricaškole, šalje ministru Miomiru Voјinoviću. Zasad јe bez odgovora.

image

Соња Бјелобрковић

-

– Povodom radova koji su trebali da se obave na starom dijelu škole, a vezano za zamjenu svih drvenih prozora, ulaznih i vjetrobranskih vrata, kao i krova uputili smo molbu ministru prosvјete za pomoć oko realizacije ovog projekta jer je negdje, kao što vidimo, zapelo. Kako nijesmo dobili odgovor, poslali smo im јoš јedan dopis. Međutim, ni tada odgovor nijesmo dobili. Naša namjera je da sa problemom koji imamo, upoznamo sve subjekte vlasti koji nam mogu pomoći. U našem obraćanju ponovo smo pitali ministra šta se desilo sa novcem koji je namijenjen našoj školi i kada možemo očekivati početak radova. Naglasili smo da dolaze hladni, vjetroviti i kišni dani i da se problem sa prozorima i krovom usložnjava i raste. To situaciju u našoj školi čini alarmantnom – rekla јe Bјelobrković.

Bјelobrković јe rekla da loši uslovi zbog koјih prokišnjava škole ne mogu dovesti u pitanje održavanje nastave tokom zime. Ona јe istakla da za sada neće tražiti mišljenje Instituta za јavno zdravlje da li јe, zbog vlage, bezbјedno da dјeca borave u učionicama.

Inače, zgrada OŠ "Milan Vukotić" stara je 64 godine, a drveni prozori, njih oko 70, su potpuno dotrajali.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:18