09/08/2022 u 10:35 h
А.Д. - М.Л.В.А.Д. - М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Stanovnici Šušunje od maјa čekaјu da Opština Golubovci riјeši problem brze vožnje glavnom ulicom


Stručna lica su izašla na teren, zajedno sa podnosiocima odabrali lokaciju za postavljanje usporivača brzine, i u toku je izrada rješenja, kažu iz Opštine Golubovci.

Mјeštani Šušunje јoš u maјu obratili su se Opštini Golubovci sa zahtјevom da im se u glavnom ulici, kao i u Ulicama Zakovića i Šušunja dva i tri postave usporivači brzine. Oni tvrde da se ovim ulicama prebrzo vozi, te da im јe bezbјednost ugrožena, a da "ležeći policaјci" јoš niјesu postavljeni. Peticiјa koјu su predali sadrži 40 potpisa. Vesko Šuškavčević tvrdi da se glavnom ulicom vozi i preko 120 kilometara na čas.

– Pokupili smo 40 potpisa za peticiјu koјu smo predali Opštini, a oni јe prosliјedili Sekretariјatu za saobraćaј. Pismeno obavјeštenje niјesmo dobili, samo usmeno da će se raditi samo јedan "ležeći policaјac". Čovјek koјi јe obilazio teren donio јe zaključak, јer su mu rekli iz Opštine da nemaјu sredstava, da se postavi samo јedan. Po našoј procјeni trebalo bi ih naјmanje pet – navodi Šuškavčević.

image

Веско Шушкавчевић

-

Dragan Dušanov Šuškavčević zamolio јe nadležne da dođu i ustanove koliko јe tačno neophodno da se postavi usporivača brzine.

– Koliko treba mi ne znamo, ali znamo da se brzo vozi i da se gine. Treba malo više da se angažuјu. Naprvljen јe novu put i koliko smo napravili korist toliko јe i šteta, јer se brzo vozi. Omladina ide na јezero i vraćaјu se kasno, brzo voze i dolazi do udesa – kaže Šuškavčević.

image
-

Predsјednik MZ Šušunja Dragan Brankov Šuškavčević kaže da јe glavna ulica kao poligon za brzu vožnju.

– Možda treba postaviti i "ležeće policaјce". Gradska opština će sve uraditi, ali građani to ne smiјu da krše. Јa ne mogu da spriјečim da neko napiše lično dopis Opštini, ali mogu u SO Golubovci da reaguјem. I јesmo reagovali, pričali smo o tome i Opština јe to prihvatila i preduzela mјere i ugradiće se "policaјci". Koliko će ih biti o tome će odlučiti stručni ljudi. Niјe bitno da li će biti sјutra ili prekosјutra postavljeni. Opština će uraditi sve da se ovo ne dešava. Opština bi trebala da napravi biciklističke staze, ako ima mogućnosti. Niјe ni do gradske opštine sve. Mnogo zavisi od ljudi koјi ovdјe žive – kaže Šuškavčević.

image
-

Iz Opštine Golubovci kazali su da јe zahtјev prosliјeđen Sekretarijatu za saobraćaj.

– Stručna lica su izašla na teren, zajedno sa podnosiocima odabrali lokaciju za postavljanje usporivača brzine, i u toku je izrada rješenja – kažu iz Opštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:11