Уздигнути протоари / Дан
29/03/2022 u 06:58 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Становници Улице краља Николе најавили обуставу радова: Траже шире тротоаре и прилазе кућама

Ширина тротоара је била око четири метра, а сада је три. Ако ово не поправе, организоваћемо штрајк и зауставити радове, наводи Михаило Златичанин

Становници Улице краља Николе, чија је санација у току, најавили су да ће зауставити радове уколико инвеститор и извођач радова не врате тротоаре исте ширине какви су били прије радова и направе им прилазе кућама. Тротоари су били широки четири, а сада су три метра док се ка кућама не спуштају ивице бетона. Житељ ове улице Михаило Златичанин незадовољан је како се ради.

– Прво су почели од пола улице да раде, а онда су нам сузили тротоаре и оставили нас без прилаза кућама. Жалили смо се Путевима, они кажу биће, па неће, па направићемо нешто. Испред моје куће су набацили мало пијеска и шута и то ваљда треба да буде прилаз. Ми тражимо да се врати у првобитно стање, јер нећемо степенице и рупе. Нећемо дати да испуне просторе земљом, већ да бетонирају. Ширина тротоара је била око четири метра, а сада је три. Ако ово не поправе организоваћемо штрајк и зауставити радове – наводи Златичанин.

image

Остали без прилаза кућама

Дан

Горан Пајовић наводи да су или пројектанти или извођачи заборавили да направе ложе за контејнере, те да су поново ломили тротоаре.

– Сузили су тротоаре, јер кажу да тако мора. Хоћемо да врате ширину тротоара каква је била. Сви смо срећни због реконструкције, али завршним радовима нијесмо. Ако се не уради како треба сви ће изаћи на улицу – каже Пајовић.

Срећко Мартиновић тражи да му направи прилаз кући.

– Чекам некога од надлежних или шефова да дође да би их повео и показао што су урадили и захтијевао од њих да то санирају – каже Мартиновић.

Да ли ће становницима изаћи у сусрет јуче нијесмо сазнали из Путева, јер на питања нијесу одговорили.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:53