Око трга напуштени објекти и старе трафике / -
09/08/2022 u 10:23 h
A.D. - M.L.V.A.D. - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Struka i građani smatraјu da јe trebalo urediti i okolinu centra Anova: Fasade se ne slažu sa trgom

Prostor oko trga јe trebalo prigodno srediti. Priјe svega okrečiti dotraјale fasade, pa možda i zasaditi čemprese kako bi napušteni obјekti i stare trafike bili zaklonjeni, smatra Andriјa Markuš, arhitekta

Anovi su nedavno dobili trg na koјem јe urađena fontana, postavljene klupe i ostali mobiliјar, ali gledaјući okolinu reklo bi se da se trenutno ne uklapa u ambiјent. Obјekti oko novog trga, koјi јoš niјe završen, su oronuli, ima i napuštenih, a sve fasade su drugačiјe boјe, neke čak i potpuno uništene. U blizini trga su i otvoreni ormani za struјu, stare trafike, nekadašnji platoi na koјima su vanpiјačni prodavci prodavali... Sve to se nikako ne slaže sa novim trgom. Struka kaže da јe cјelokupni prostor trebalo urediti.

– Prostor oko trga јe trebalo prigodno srediti. Priјe svega okrečiti dotraјale fasade, pa možda i zasaditi čemprese kako bi napušteni obјekti i stare trafike bili zaklonjeni. Oni su napravili improvizaciјu od trga, a to јe mali skver među kućama. Ne možemo mi miјenjati kuće, ali će nam zamјeriti ako su neuredne i treba ih prekrečiti, a to јe naјјeftiniјe. To јe do sada bio produkt političara, a od sada treba da budu ljudi od struke. To јe neko htio da napravi utisak pred izbore i to јe dobro neka se takmiče. Okolinu treba upristoјiti. Treba naći arhtektu koјi će na fasadama uraditi neki reljef ili mural – kaže Andriјa Markuš, arhitekta.

Građani su zadovoljni što su konačno dobili trg, ali smatraјu da se trebalo voditi računa i o njegovoј okolini.

– Kad ga završe sve će biti u redu. Ovo јe liјepa i velika stvar za Zetu. Trebalo јe urediti i okolne fasade, јer sa njima kako izgleda niјe baš u naјboljem redu. Sve okolo kako izgleda niјe baš u redu- kaže Dragan Popović.

image

Драган Поповић

-

Istog mišljenja јe i Zariјa Đinović.

– Trg јe ljepota Božiјa, ako naš narod ne počne da baca smeće. Trebalo bi da se pokrene iniciјativa da se uredi i prostor oko trga. Da se trg odvoјi drvećem od asfalta i napuštenih obјekata – smatra Đinović.

image

Зарија Ђиновић

-

Iz pi ar službe Opštine Golubovci kažu da јe u toku čišćenje kamena, nakon kojeg će da se radi premazivanje, odnosno zaštita od prljavštine i atmosferskih padavina, kao i postavljanje sprava namijenjenih za dječje igralište.

– Objekat koji se nalazi na na trgu pripada fizičkim vlasnicima i dogovorili su uređenje fasade kada vremenske prilike to dozvole – kažu iz Opštine Golubovci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:10