Расправа без локалних функционера и грађана / -Архива
15/12/2021 u 07:39 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Тања Стајовић није дошла да представи буџет Општине Голубовци

Буџет Општине Голубовци за наредну годину планиран је на 4.099.300 еура

Предсједница Општине у оквиру Главног града - Голубовци Тања Стајовић није јуче дошла да на јавној расправи представи буџет за 2022. годину. За извршење буџета одговара управо предсјдник Општине. Зета ће инсче, следеће године располагати са 4.099.300 еура.

Није било ни грађана, а интересовање за пројекције општинске касе једино су показали одборници Демократске народне партије (ДНП) у Скупштини општине Голубовци. Веско Рашовић, одборник ДНП-а у СО Голубовци, казао је да буџет нема значајних капиталних пројеката али да су планирана запошљавања у изборној години.

– Нико није против запошљавања Зећана, али треба сачекати одлуку о самосталности и запослити колико буде потребно. Требало је више новца да се издвоји за пољопривреду – каже Рашовић.

Весна Мараш, руководилац сектора за финансије Општине Голубовци, каже да ако желе да стварају услове за самосталну општину то није могуће са овим бројем запослених. Слађана Анђушић, в.д. секретара за локалну управу Општине Голубовци, каже да се пољопривреда финансира кроз средства државног буџета, а за мјере подршке локалне самоуправе морају тражити сагласност министарства.

– Од неких пар хиљада еура дошли смо до 91.000 еура. То говори да бринемо о произвођачима. Пружамо им и административну подршку. Запослени не обављају само послове који стоје у опису њиховог посла, него због недостатка кадрова сви по потреби преузимају шта треба – каже Анђушић.

Небојша Домазетовић, одборник ДНП-а у СО Голубовци, каже да је свега 2.000 еура опредијељено за развој туризма.

– Људи који воде Зету нијесу свјесни туристичких потенцијала нашег подручја. Предлажем да се изграде везови за чамце, да се уреде пјешачке стазе... – каже Небојша Домазетовић.

Анђушић каже да је Министарство одрживог развоја и туризма почело израду Плана посебне намјене за Скадарско језеро, али да тај документ, као основа туристичког развоја, није усвојен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:15