Александар Којичић / -
03/05/2022 u 10:30 h
А.Д. - М.Л.В.А.Д. - М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) У зидове спортске дворане Беглаци отишао један дом здравља

Неко је бацио износ дома здравља, вртића или мање сеоске школе. Нико о томе не прича, нико не помиње, а овај објекат је потпуно необезбијеђен, казао је Александар Којичић

Напуштено градилиште спортске дворане Беглаци повремено буде тема надлежни, али само када их неко пита. Да икако могу вјероватно би радо заборавили да се икад кренуло у мегаломански пројекат. Од недавно је ово мјесто нашло свху као сценографија за снимање спотова. Капија на самом улазу више не постоји, а судећи по графитима исписаним на стубовима дворане рекло би се да има посјетилаца. Из разних отвора почеле су да расту биљке, али и да вири жељезо, што може бити опасно за све оне који овдје проводе вријеме.

За Александра Којичића, одборника ПзП-а у Скупштини општине Голубовци ово је прича о неодговорности. Он сматра да би неко требао да одговара.

– Буџет Подгорице за ову годину је око 93 милиона, а ова дворана је по тим средствима која су уложна до тада наводно коштала 1.400.000 еура. Неко је узео проценат од један и по од сто садашњег буџета или прошлих буџета и бацио у смеће и нико за то не одговара. Кључна прича је има ли какве одговорности. Да ли неко жели да покрене одговорност или пу и пик не важи. Неко је бацио износ дома здравља, вртића или мање сеоске школе. Нико о томе не прича, нико не помиње, а овај објекат је потпуно необезбијеђен. Овдје неко може озбиљно да се повриједи. Ови графити су доказ да долазе дјеца од десет година. Има рупа, остатка конструкције и неко може да се повриједи. Нико нема никакву идеју како ово да се ријеши или су дефинитивно људи рекли бачено је 1.400.000 еура, нико неће да одговара на ту тему – казао је Којичић.

Којичић каже да би иронично предложио неколико идеја.

– Ово је супер за неки тренинг- камп војске, да виде како у ратним условма нешто изгледа. Буквално имају све опасности на које може неко да наиђе, или могу да вјежбају неке специјалне полицијске снаге. Није иронично када причамо да је неко шутнуо у смеће дом здравља. То не може бити смијешно – наводи Којичић.

То што нико из Општине Голубовци не спомиње спортску дворану у Беглацима којичић објашњава да разлог јер нико не спомиње ружне мрље из прошлости, већ настоје да их забораве.

– Биле су неке идеје за преузимање овога за забавни парк у приватно-јавном партнерству. Сада на ове цијене грађевинског материјала, које су отишле у небо, ово није више ни голи костур. Овдје би морале да се раде озбиљне итервенције које ја мислим да нико нормалан не би желио да преузме на оволикој квадратури, и процесу који је наводно требао да буде конзервиран. Ово није пипнуто, а не конзервирано. Конзервирање изгледа другачије – рекао је Којичић.

Којичић истиче да би за овакво градилиште требало да одговарају сви који су били извршна власт на локалном и државном новоу, односно сви који су ту пресијецали врпсце пар пута.

– Сви би они требали да одговарај. Морала би да се утврди одговорност, а ако не под хитно би морали да вратимо срамоту и да некога буде срамота за нешто што је урадио или није урадио у датом тренутку – каже Којичић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:54