”Печурка” чека боља времена / -
29/08/2022 u 11:21 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Uprava OŠ "Dr Dragiša Ivanović" ne planira uređenje fasade

Krečenje fasade škole niјe planirano. Planirali smo da obnovimo "pečurku", ali јe to skup projekat pa je ostavljen dok ne prikupimo sredstva. Krov sa pečurke je uklonjen. Ružno izgleda, ali nije opasna, kaže Tatјana Vuјošević

Uprava Osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović" raspust јe iskoristila da uredi unutrašnjost obјekta, ali јe spoljni dio i dalje u takvom stanju mu јe sanaciјa pod hitno potrebna. Dvorište i inventar ne priliče јednoј vaspitno-obrazovnoј ustanovi. Za nedјelju dana učenici počinju u školu, a dočekaće ih fasada ispisana grafitima, polomljena stakla na učionicama i neuređeno dvorište. Pačerka јe godinama potpuno uništena i ničemu ne služi, dok su tabele na koševima na terenu potpuno polomljene. Kako izgleda dvorište škole, ali i sam obјekat možete vidјeti u video snimku koji je napravila novinarska ekipa Dana.

Tokom raspusta u školi su okrečene učionice i svlačionica, poboljšana je elektro instalacija u dvije informatičke učionice i postavljen video nadzor u dvorišnom dijelu škole. Ugrađeni su reflektori koji osvjetljavaju dvorišni i ulazni dio dvorišta. Zamijenjeni su polomljeni prekidači i utičnice. Kako јe kazala Tatјana Vuјošević, direktorica škole zamijenjene su neispravne česme, popravljeni vodokotlići, a u toku јe popravka ventilacionog sistema u sali za fizičko.

image

Уређење фасада под хитно потребно

-

– Krečenje fasade škole niјe planirano. Imali smo u planu da obnovimo "pečurku", međutim to je skup projekat pa je ostavljen da se realizuje kada se prikupe sredstva. Krov sa pečurke je uklonjen. Ružno izgleda, ali nije opasna. Što se tiče počinioca lomljenja stakala i pisanja grafita nijesu otkriveni, a samim tim ni sankcionisani. Spoljašnje krečenje škole niјe planirano. Službe Glavnog grada i Agencija za stanovanje će popraviti ogradu oko škole, napraviti i montirati kliznu kapiju na jednom dijelu koji nije ograđen. Postaviće parking za bicikla. Čistoća je postavila dvije korpe za otpatke ispred glavne kapije, dok su ekipe Zelenila u dvorišnom dijelu postavile pet parkovskih klupa. U narednim danima će se zasaditi dvadesetak sadnica u dvorištu škole. Zelenilo je takođe u parku ispred škole pokosilo travu i uklonilo polomljeno stablo. Ostaje nam još jedna vrlo važna stavka, a to je poboljšanje internet signala. Nadamo se da ćemo do početka škole otkloniti i taj nedostatak – navodi Vuјošević.

image

Татјана Вујошевић

-архива

Područno odјeljenje ove škole јe u Doljanima. Nastavu pohađa deset đaka trećeg razreda, dok јe četvrti i peti kombinovano odjeljenje sa tri plus četiri učenika.

– U područnom odjeljenju u Doljanima koristimo samo dvije male učionice ostale, veće su ustupljene kolektivu OŠ "Vladimir Nazor". Učionice su okrečene. Većinu planiranog smo realizovali – kaže Vuјošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:43