Неопходно отварање легалне ауто-пијаце / -Архива
15/11/2021 u 07:19 h
Milica Vujisić, Andrijana DabanovićMilica Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Зелене површине замијениле ауто-пијацу

Грађани предлажу да Главни град отвори ауто-пијацу, а из Комуналне инспекције тврде да са колегама из Комуналне полиције санкционишу злоупотребу јавних површина

Тротоари, паркинзи, травњаци, чак и раздjелна острва широм града претворена су у дивље ауто-пиjаце. Нема насеља у граду коjе нема макар jедан "изложбени простор" на коjем су грађани паркирали возила за продаjу. У томе ипак предњаче Стари аеродром, Забjело, Побрежје, Доња и Горња Горица, Загорич... Дуж Улице Jосипа Броза Тита има регистрованих ауто плацева, али много више оних за коjе дозвола не постоjи. Неколико непрописно паркираних возила изложено је на раскрсници улица Октобарске револуције и Братства и јединства и ту чекају купце.

О паркинг мјестима сувишно је и говорити. Скоро да нема паркинга на којем се макар једно возило не продаје. Поред ових возила свакодневно пролазе службеници надлежни за кажњавање непрописног паркирања, али слабо ко реагуjе. Оваj проблем наjвише jе изражен од кад се затворила легална Ауто-пиjаца на платоу Ћемовског поља. Тако jе сада Подгорица jедини већи град коjи нема пиjацу за продаjу аутомобила, али имамо површине начичкане возилима за продаjу.

Из Главног града нијесу одговорили да ли им је у плану отварање легалне ауто-пијаце и на којој локацији, као ни на који начин ће се ријешити нелегалних ауто - пијаца. Међутим, грађани сматрају да би то под хитно требало урадити.

image

Момчило Драгојевић

-м.л.в

– Сматрам да би требала да постоји ауто-пијаца, јер сада се возила остављају и на зеленим површинама и на тротоарима. Најбоље би било да постоји једно мјесто гдје ће продавци изложити возило, а купци долазити да разгледају и купе. Боље тако него да се заузимају тротоари. Живиму Маслинама, а Скопском и Новосадском улицом се не може проћи од непрописно паркираних возила. Комунална инспекција би требала да врши већи притисак – каже Момчило Драгојевић.

И Љубо Гојчевић сматра да је боље да се возила продају на једном мјесту.

image

Љубо Гојчевић

-м.л.в

– Треба вратити ауто-пијацу. Чак би се могле направити и двије на Ћемовском пољу и у Горњој Горици – предлаже Гојчевић.

Из Комуналне инспекције на чијем је челу Бранислав Радусиновић казали су да Главни град ауто-плацеве препознаjе као привремене обjекте чиjе постављање контролишу инспектори Комуналне инспекциjе.

– Одређени плацеви датираjу из раниjег периода и имаjу одобрења коjа jош важе, док плацеви коjи немаjу подносе захтjев за добиjанjе УТ услова. Након тога нама предаjу приjаву о постављању привремених обjеката. Ато плацеви су постављени на приватним прцелама и закупци посjедуjу уговоре са власницима парцела. Главни град је приступио зонирању паркинг простора и формирао затворена паркиралишта, те се контролом коју врши Паркинг сервис улажу додатни напори како би се сузбиле овакве поjаве. У свим осталим случаjевима злоупотребе jавних површина у Главном граду, Комунална полициjа и Комунална инспекциjа дjелуjу у складу са надлежностима – кажу из Комуналне инспекције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:01