Пет села траже капелу: Гробље у селу Српска / Дан
05/04/2022 u 06:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Зета: Уочи избора може капела на сваком гробљу

Према тврдњама мјештана, један од заговорник те идеје је Ратко Стијеповић, предсједник Скупштине општине Голубовци и предсједник Општинског одбора ДПС-а

Градња централне капеле у Голубовцима коштала је пола милиона еура али објекат још није предат на употребу. У моменту када треба оправдати улагање у централну капелу, а централног гробља нема, стиже информација да ће се градити капела на гробљу у Српској. Према тврдњама мјештана један од заговорник те идеје је Ратко Стијеповић, предсједник Скупштине општине Голубовци и предсједник општинског одбора ДПС-а.

– Као грађанин ћу се увиjек афирмативно односити према сваком инфраструктурном обjекту, коjи се гради на подручjу било коjег диjела Зете, а не само у Љаjковићима. У буџету Општине у оквиру Главног града Голубовци, нема опредиjељених средстава за изградњу капеле, у било коjем диjелу Зете, jер jе наша Општина, за становнике Зете, завршила градњу централне капеле у Голубовцима – казао је Ратко Стијеповић.

Тако је Стијеповић одговорио на наше питање како ће избјећи конфликт интреса јавног и партијског функционера у бирању приоритета, посебно уочи избора.

На питања упућена предсједници Општине Голубовци Тањи Стајовић одговорила је пи ар служба. Питали смо да ли Општина учествује у градњи капеле и хоће ли и како подржати тај пројекат, те како оправдава такву градњу ако је из градске касе дато око пола милиона еура за централну капелу.

– Општина jе завршила и ставила на располагање становницима Зете централну капелу у Голубовцима, вриjедну пола милиона еура. Ниjесмо у сазнању да се гради капела у било коjем диjелу Зете, нити ћемо финансиjски учествовати у градњи – кажу из Општине.

Прије десетак година члан одбор за градњу капеле у Српској био је Слобо Терзић. Међутим, како каже нијесу се могли сложити јер је свако село вукло на своју страну, те се одустало.

image

Слобо Терзић

Дан

– Капела је требало да се гради за пет села Ботун, Љајковићи, Митровићи, Цијевна и Српка. Нијесмо се сложили због политичких размирица. ДПС је био водећи и сви активисти били су из МЗ Горња Зета и они су хтјели по свом, али нијесмо дали. Чуо сам да је поново покренута та прича и драго ми је. Предсједник СО Ратко Стијеповић ми је рекао да ће сигурно бити акција, да овдје има више јаких фирми, приватнике који ваде пијесак те да би сви помогли. Није одавно долазио Стијеповић овдје и нијесмо имали састанак око капеле – наводи Терзић.

Марко Стијеповић из Љајковића сматра да је изградња централне капеле велики промашај.

image

Марко Стијеповић

Дан

– Далеко је и забачено. Раније се причало о градњи капеле на гробљу у селу Српска и одустало јер се нијесу могли сложити. Направљен је био и пројекат. Вјерујем да ће изградњу капеле у Српској подржати сви, ако то није прича уочи избора. Требало би Општину питати колико су потрошили за централну капелу и за кога је то. То није за становнике ових села. Нама су ближи Чепурци него капела у Голубовцима. У Голубовцима је требало прво гробље градити, па капелу – сматра Стијеповић.

Његов комшија Миленко Бјелобрковић наводи да је чуо да је капела планирана.

image

Миленко Бјелобрковић

Дан

– Присталица сам тога и подржавам– каже Бјелобрковић.

Одборник ДНП-а у СО Голубовци Веско Рашовић подсјећа да је након јавне расправе плана развоја Општине од 2021. до 2025. године Ратко Стијеповић казао да ће Зета добити централну капелу, те да нигдје више неће бити рађен такав објекат.

image

Веско Рашовић

Дан

– Због чега се сада то мијења не знам, вјероватно да би утрошили буџет. Стијеповић је био највећи противник изградње капеле у Српској. Тада је изјавио да ако се буде градила у Српској сва ће је села тражити. Капела у Српској је требала да се предвиди буџетом, а не да неко купи политичке поене – истиче Рашовић уз опаску да централна капела далеко мјештанима ових села. А.Д.-М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:08