Otvoren bulevar Podgorica Tuzi / - FOTO: MIćKO VUJISIć
31/05/2023 u 08:23 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Otvoren bulevar Podgorica - Tuzi

Premijer Dritan Abazović istakao je da je ovaj bulevar brza veza između Podgorice i Tuzi, ali i Podgorice i graničnog prelaza

Premijer Dritan Abazović. gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, svečano otvorili su bulevar Podgorica-Tuzi. Vrijednost projekta, čiji je nosilac Uprava za saobraćaj, je 6,5 miliona eura.

image

Otvoren bulevar Podgorica Tuzi

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Premijer Dritan Abazović istakao je da je ovaj bulevar brza veza između Podgorice i Tuzi, ali i Podgorice i graničnog prelaza.

Abazović: Bulevar otvoren shodno agendi Vlade, a ne kao dio političke kampanje

- Sve ono sto budu buduce aktivnosti na ovom pravcu, a biće ih dosta i kada su u pitanju novi pogoni u Opštini Tuzi i kada je u pitanju aktiva Glavnog grada i ja ovom prevoju predviđa razvoj, mislim da je značajno za građane ali i privrednike da imaju brzu komunikaciju. Sve što treba da radimo u narednom periodu je investiranje u infrastrukturu. Dobra vijest je što se ovaj bulevar završio u roku. Ima dio koji je pod izvođenjem radova, ali on nije dio ovog projekta - rekao je Abazović.

 

 

Radomir Vuksanović, direktor Uprave za saobraćaj kazao je da je riječ o bulevaru dužine 2.600 metara sa četiri saobraćajne trake.

- Radi se o značajno projektu kako za Podgoricu, jer smo riješili jedno usko grlo, tako i za Opštinu Tuzi jer smo poboljšali povezanist između ove dvije opštine. Vrijednost radova je 6,5 miliona eura s tim što je Glavni grad učestvovao sa 1,3 miliona eura. Objekat je trebao da bude završen za osam mjeseci, a novu saobraćajnicu smo dobili prije ugovorenog roka - rekao je Vuksanović.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac rekla je da je zadovoljna što ovako moderna saobraćajnica povezuje Glavni grad sa Tuzima.

- Perspektiva Crne Gore zahtijeva mnogo bolju infrastrukturu i ovi početni koraci ohrabruju. Vjerujem da će Podgorica ubrzo biti moderan grad i da će još biti ovakvih saobraćajnica i da ćemo imati mnogo veći stepen odgovornosti u narednom periodu da realizujemo - kaže Injac.

image

Otvoren bulevar Podgorica Tuzi

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Događaju je prisustvovao i Nik  Đeljošaj predsjednik Opštine Tuzi.

image

Otvoren bulevar Podgorica Tuzi

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Završetak radova bio je planiran za avgust. Pogledajte kako izgleda bulevar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:43