Будући изглед амбасаде / PREDSTAVLJANJE PROJEKTA NOVE ZGRADE AMERICKE AMBASADE-IVAN PETROVIC-IPE
31/10/2021 u 07:47 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада покренула процедуру за измјену ДУП-а због улице код амбасаде САД

Измјенама овог планског документа биће покривен простор од 6,32 хектара. За руководиоца измјена плана именована је Александра Тошић Јокић

Влада је покренула процедуру за измјене ДУП-а Спомен-парк Крушевац А и Е како би се преиспитало предложено саобраћајно рјешење на дијелу парцела које су намијењене изградњи дипломатско резиденцијалних објеката за потребе Амбасаде Сједињених Америчких Држава. Одлука да се приступи изради измјени овог планског документа који ће покрити простор од 6,32 хектара донијета је на сједници Владе 28. октобра, а финансијска средства за његову израду у износу од 5.000 еура, руководиоцу и стручном тиму, биће обезбиjеђена из буџета Црне Горе са позициjе органа државне управе надлежног за екологију, просторно планирање и урбанизам.

Рок за израду ДУП-а jе 12 мjесеци од дана потписивања уговора са руководиоцем израде планског документа, а то ће, како је одлучила Влада, бити Александра Тошић Јокић.

У програмском задатку планског документа је назначено да је циљ израде измјена плана стварање планских претпоставки за организацију и уређење простора.

–Правни основ за доношење програмског задатка за израду ДУП-а који се налази у захвату Просторно урбанистичког плана садржан је у члану 218 Закона о планирању простора и изградњи објеката који је прописано да се до доношења плана генералне регулације Црне Горе примјењују важићи плански документи донијети до ступања на снагу овог закона односно до рока из члана 217 овог закона. Државни и плански документи предвиђени Законом о уређењу простора и изградњи објеката могу се, до доношења плана генералне регулације Црне Горе, израђивати односно мијењати по поступку прописаним овим законом – пише у документу.

Програмским задатком су прописане и обавезе руководиоца и стручног тима.

–Руководилац израде ће надлежном министарству доставити на увид концепт, нацрт и предлог плана. Такође, доставиће нацрт измјена и допуна ДУП-а министарству како би се у законском поступку спровела процедура његовог утврђивања. Руководилац израде је дужан да у предлог измјена планског документа, а након спроведеног поступка јавне расправе и стручне оцјене, угради све предлоге и мишљења надлежних органа – пише у програмском задатку за израду измјена овог планског документа.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:45