Ресторани траже да се врате славља / -Архива
29/11/2021 u 06:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Угоститељи који се баве организацијом славља тврде да су дискриминисани: Живе од славља, траже отварање

Од 15. новембра нам је забрањена организација свадби и породичних окупљања и сматрамо да смо дискриминисани у односу на друге власнике угоститељских објеката који и даље раде, тврде угоститељи

Власници девет ресторана који се баве организацијом породичних окупљања и свадбених весеља затражили су од Института за јавно здравље да им омогуће да од 1. децембра поново отворе објекте за такве манифестацие. Уколико са надлежнима не нађу заједнички језик организоваже се кажу са колегама из других градова и протестовати испред Министарства здравља. Овим угоститељима је због погоршања епидемиолошке ситуације од 15. новембра забрањена организација свадби и рођендана на отвореном и у затвореном простору, због чега тврде да су дискриминисани у односу на друге власнике угоститељских објеката. Да су дискримисани тврде Александар Гошовић, власник ресторана "Гошовић", Марко Бољевић, власник ресторана Интернационал, Владимир Петровић, менаџер ресторана Имања Књаз, Здравко Раичевић, власник ресторана Оџаклија, Будо Булатовић, власник свадбеног салона Куће Ракића, Бошко Бошковић, власник Салаша, Владан Ђурђевац, менаџер Спорт клуба "Челебић", Милорад Чановић, власник ресторана Балкан и Светлана Мараш, власник ресторана Плавница.

– Ми сви посједујемо просторе великих квадратура који имају предворја за дочек гостију и тврдимо да смо највећи поштоваоци епидемиолошких мјера до сада. Од 15. новембра нам је забрањена организација свадби и породичних окупљања и сматрамо да смо дискриминисани у односу на друге власнике угоститељских објеката који и даље раде. Људи који су донијели те мјере нијесу изашли на терен да утврде право чињенично стање, већ су то урадили из канцеларија. Свим гостима на тим слављима тражимо и потврде о вакцинацији и мјеримо температуру – причају угоститељи.

Они наводи да су од прошле године, од када је почела епидемија корона вируса, више били затворени него што су радили, што се одразило на њихово пословање.

– Када су доносили мјере нико нас није позвао да нам објасни. Ми имамо доста запослени, викендом је ту по 30 радника по објекту. Годину и по дана смо били затворени, доста радника је остало без посла. Сада смо опет у стању да је конобарима, куварима, помоћним радницима, шанкерима, декоратерима, угрожена егзистенција. Тражимо да неко разговара са нама и да нам дозволи организацију славља. Не морају да нам дозволе да радимо у пуном капацитету, али нека нам дозволе да радимо и децембру - поручују угоститељи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. avgust 2022 13:17