Ђукановић са”комшијским” власником локала Огњеном Бољевићем / Фото: Портал Дана
24/10/2021 u 17:37 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власници кафића из Сити кварта неће да раде до 22 сата: Под тортуром смо моћника

Нека нам градоначелник врати паре које смо уложили у локале, па ћемо отворити месару или Погребно, поручују они

Власници кафића у Студентској улици у подгоричком насељу Сити кварт већ годину и по тврде да су под тортуром моћника, јер им је, како тврде, без њиховог знања уведено радно вријеме до 22 сата.

У такозваним професорским зградама у непосредној близини Студентског дома послује укупно 21 кафић, а власници тврде да је скраћено радно вријеме дискриминаторска одлука и да су је наметнули станари у зградама у договору са Главним градом.

Вуковић запријетио печаћењем локала због буке

Доносиоци одлука, све су прилике, не желе ни да чују да кафићи раде макар до поноћи, а власници су уз озбиљном финансијском проблему јер им се скраћено радно вријеме драстично одразило на пословање и пазар. Стога , најављују ускоро и протесте, уколико им Главни град не изађе у сусрет. 

Један од власника локала Марко Ђукановић казао је да су имали састанак са представницима Главног града и да им је обећано да се стрпе и да ће се ријешити њихови проблеми. 

image
Фото: Портал Дана

- По договору са осталим власницима кафића одлучили смо да сачекамо до петка. Уколико се ништа не ријеши и не промијени се одлука: идемо на протесте. Предуго смо чекали- поручују они. 

Поновио је своју тврдњу да је Главни град у договору са станарима без њиховог знања донио одлуку да се управници зграда питају за њихово радно вријеме. 

- Ту седам- осам људи константно врши опструкције над нама. Зову нам инспекције, полицију и Комуналну и спречавају нас да несметано обављамо свој посао. Играју се са нама и са нашим судбинама. Једини смо угоститељи који раде до 22 сата. Осјетили су моћ, не желе да нам дају шансу и условљавају нас константно- наводи он. 

Не дају нам ни да имамо башту

Ђукановић је подвукао да велики проблем представља и то што станари зграда не дозвољавају чак ни да локали имају баште. 

- Конкретно мој локал може да има ова два мала висећа стола гдје могу да смјестим по двоје људи. Писали смо и петицију за дозволу за баште заједно са нашим колегом Стефаном Вујовићем. Тренутно само два локала имају дозволе за баште, али и њима ће истећи дозвола до Нове године и после ће и они бити у проблему- поручио је он. 

image
Фото: Портал Дана

На питање како коментаришу то да ће аргумент станара сигурно бити бука и прегласна музика, Ђукановић наводи да то не може бити проблем. 

- Комунална инспекција може рећи слободно да ли је било пријава за наше локале и да ли правимо толике проблеме. Ако им смета бука ја ћу им радо дати мој плац у Дајбабе и нека уживају у миру. Овдје је одмах Студентски дом, не знам како мисле да све пролази без буке- наводи Ђукановић. 

Његов колега и "комшија" Огњен Бољевић тврди да је задњих годину минимум пет пута мања зарада, а да већина локала послује у минусу. 

- Вјерујте нам да у задњих годину дана нико динара није зарадио. Имали су локали по пет радника, сад као што видите морамо да радимо ми власници током смјене, јер немамо новца да платимо раднике. Ми не знамо како станарима да објаснимо да и ми морамо од нечега да живимо- додаје он. 

Бољевић и Ђукановић су уложили доста новца како би отворили локале. Зато тврде да неће пристати на компромисна решења и захтијевају стриктно да раде по поноћи. 

- Не знам само ко ће нам вратити паре које смо овдје уложили. Нека нам градоначелник врати паре које смо уложили у локале, па ћемо отворити месару или цвећару или Погребно, ето то ће бити предузеће које ће бити мирно и гдје се неће чути бука- закључују власници. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:13