Водовод потражује преко седам милиона еура / - DUSAN DRAGOVIC
16/01/2022 u 06:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Водовод потражује велика средства за пружене услуге: Дуг за воду грађана и привреде 4,7 милиона

Из предузећа наводе да су у прошлој години поднијели девет кривичних пријава због нелегалног прикључка на водоводну мрежу

Предузеће Водовод и канализација потражује 4.742.298 еура по основу утрошене воде. Од тога износа, како су саопштили из Водовода којим руководи Филип Макрид, дуг физичких лица је 4.006.598, док се од правних лица потражуjе 735.700 еура. Из предузећа објашњавају да су јавни извршитељи последња мјера коју Водовод спроводио како би наплатио дуговања.

– Тек када има­мо дужи пе­ри­од не­пла­ћа­ња во­де до­ла­зи­мо у си­ту­а­ци­jу да покренемо поступак пре­ко jав­них из­вр­ши­те­ља. Надлежна служба друштва jе путем института јавног извршитеља покренула 3.204 поступка принудне наплате код физичких лица и 317 када су у питању правна лица чиме jе прекинуло застару потраживања у износу од 1.197.631 еура – саопштили су из Водовода.

Они подсјећају да jе свим корисницима коjи ниjесу платили рачуне за утрошену воду омогућено да те обавезе измире у ратама.

–Дуг се може измирити потписивањем одговараjућег споразума о репрограму дуга уз обавезу плаћања рачуна за текући мjесец. Настоjимо да омогућимо измиривање дуга кроз мак­си­ма­лан броj мjе­сеч­них ра­та и да на таj начин олакшамо грађанима, али и да их уве­де­мо у уред­но пла­ћа­ње ра­чу­на – наводе из предузећа.

Из предузећа наводе да су у прошлој години поднијели девет кривичних пријава због нелегалног прикључка на водоводну мрежу. Сви нелегални прикључци пронађени су у ширем језгру града, а из предузећа објашњавају какве то последице може изазвати.

- Прикључење на градску водоводну мрежу без одобрења, уградња циjеви умjесто регистрованог водомjера након искључења извршеног од стране друштва, због неизмиреног дуга за воду, уградња чесме или другог точећег мjеста мимо регистрованог водомjера, самовољно физичко уништење или оштећење регистрованог водомjера, представљаjу кривично дjело на основу коjих се подноси кривична приjава. Нелегални прикључци угрожаваjу обављање основне дjелатности, умањуjу приходе и истовремено нарушаваjу принцип jеднакости грађана по питању њихових права и обавеза – поручују из предузећа Водовод и канализација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:38