Есмин Бећовић / - Архива
29/12/2021 u 12:31 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Водовод Тузи преузима наплату, али не и дужнике

Општина Тузи прије неколико дана добила је предузеће Водовод и канализација којим руководи Есмин Бећовић.

Он је раније био секретар за економски развој, секретар за социјално старање, предсједник Одбора директора Комуналног и шеф одјељења Водовода Тузи прије четири године.

– Све надлежности коjе jе имао Водовод и канализациjа Подгорице прелазе у надлежност Водовода и канализациjе Тузи. Сада су у нашем власништву све пумпне станице на подручjу Општине Тузи. Водовод ће преузети свих 13 радника коjи су радили у одјељењу Тузи. Споразум коjим се уређују међусобна права и обавезе закључиће директори друштава почетом наредног мjесеца – истиче Бећовић.

Водовод Тузи преузима и наплату воде.

– Преузимамо и наплату воде. Циjену воде одређуjе Регулаторна агенциjа за енергетику и комуналне дjелатности, али ћемо настоjати да циjена воде буде иста. Корисници коjи имаjу дуговања према подгоричком Водоводу остаjу у њиховоj надлежности. Што се тиче Водовода Тузи корисницима ћемо наплаћивати воду од нуле – каже Бећовић.

Бећовић каже да је у плану за наредну годину изградња канализационе мреже на подручjу општине Тузи.

– Планови Водовода за наредну годину су уредно и редовно снабдијевање водом. Планирано је и проширење водоводне мреже на брдском диjелу општине Тузи – истиче Бећовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:28