Чланови савјета РТВ Подгорица / -Архива
18/02/2022 u 08:09 h
Nataša Spaić, M. VujisićNataša Spaić, M. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Војводић одбио да каже хоће ли се кандидовати за директора РТВ Подгорица

Градску телевизију гледају људи који су богати, образовани, та нека група која се издваја по својим менталним капацитетима, саопштио је Раде Војводић, в.д. извршног директора

Савјет РТВ Подгорица дао је сагласност да се распише јавни конкурс за извршног директора овог локалног јавног сервиса. Ту функцију као вршилац дужности сада обавља Раде Војводић. Војводић у изјави за ”Дан” није хтио да каже да ли ће се пријавити на конкурс.

Предсједник савјета Живко Андријашевић је навео да ће конкурс трајати 20 дана. Члан савјета Божидар Јаредић саопштио је да постоји пуно разлога да се распише конкурс за именовање извршног директора.

–То треба урадити тим прије што је телевизија кренула у озбиљан програм. Кад видите да 70-ак људи обавља тако сложен посао потребно је природно да и на чему такве институције постоји особа која ће имати потпуну компетенцију што се тиче и организационих и других послова – рекао је Јаредић.

Члан Aмер Рамусовић указао је да је конкурсом прецизирано да кандидат за извршног директора мора имати пет година радног искуства, што по њему није добро.

–Мислим да треба бити већи број година искуства на руководећој позицији јер се може јавити било ко, да нам се не деси ситуација као у Јавном сервису гдје постоје и тужбе. Сматрам да је потребно повећати број година. Биле су примједбе да конкурс објављујемо само у један медиј и мој предлог је да се он објави у „Побједи“ и „Дану“ - рекао је Рамусовић.

Одговорајући на констатуацију да није добро да кандидат за директора мора имати пет година радног искуства, Живко Андријашевић је саопштио да су услови конкурса преузети из статута предузећа.

Руководитељка Службе маркетинга у РТВ Подгорица Вања Шиповац саопштила је да су у овој години планирали приходе од 400.000 еура.

– По мени цифра од 400.000 еура није оптимистична. Не кажем да се она не може остварити али вољела бих да сви узмемо у обзир неке факторе који су важни. Захтјеван је период према нама. Ми смо нов медији, људи морају да стекну навику да гледају градску телевизију. Коректно је почела ова година – рекла је Шиповац.

Вршилац дужности извршног директора Раде Војводић саопштио је да према истраживањима градску телевизију гледају највише жене, у процентима 56 одсто.

–Наши приходи зависе од гледаности. Оно што је добро је да нас гледа доста Приморје, гледају нас људи који су богати, образовани, та нека група која се издваја по својим менталним капацитетима и то ће утицати на расподјелу добити. Надам се да ћемо ако не толико приближно остварити приходе – навео је Војводић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:53