У вртићу боравили 23 дјеце / -Архива
14/10/2021 u 06:52 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вртић "Ђина Врбица" затворен на десет дана

У моменту када jе утврђена потенциjална изложеност корона вирусу у ВJ Стара варош боравила су 23 малишана, коjима jе, сходно наредбама надлежног органа - ИЈЗЦГ, одређена мjера самоизолациjе на 10 дана, кажу из ЈПУ Ђина Врбица

Васпитна јединица Стара варош, ЈПУ "Ђина Врбица", затворена је на десет дана због тога што је код двоје дјеце, пет васпитача, тријажне сестре и лица које обавља послове у кухињској јединици објекта дијагностификован вирус корона. Осталој дјеци из овог вртића Институт за јавно здравље наложио је самизолацију у наредних десет дана.

– У моменту када jе утврђена потенциjална изложеност корона вирусу у ВJ Стара варош боравила су 23 малишана, коjима jе, сходно наредбама надлежног органа - Института за јавно здравље Црне Горе, а у циљу спречавања локалне трансмисиjе инфекциjе ковид-19, одређена мjера самоизолациjе на 10 дана. Инструкциjама Института за jавно здравље ниjе предвиђено тестирање свих лица (дjеце и запослених), коjи су у моменту утврђивања присуства инфекциjе боравила у вртићу. Прописана им jе мjера самоизолациjе на период од 10 дана – кажу из ЈПУ "Ђина Врбица".

Они истичу да се запослени стриктно придржаваjу свих прописаних мjера и процедура ИJЗЦГ.

– Чланови нашег Кризног штаба су у свакодневном контакту са овлашћеним поjединцима из Института, али и са координаторкама вртића и медицинским сестрама и из часа у час прате стање на терену и поштовање мjера. У нашим васпитним jединицама ниjе забиљежен ниjедан поjединачан случаj коjи jе измакао контроли. У данашењем пресjеку стања на терену, осим ВJ Стара варош, у обjектима JПУ "Ђина Врбица" ниjе забиљежен ниjедан нови случаj присуства инфекциjе – наводе из установе.

Они истичу да располажу са довољном количном заштитних маски, рукавица, визира и дезинфикационих средстава.

– Очекуjемо прилив заштитне опреме и дезинфекционих средстава коjе су нам обезбиjедили Министаство просвjете, науке, културе и спорта и Управа за катастар и државну имовину – истичу из установе.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:22