Затворен вртић у који је уложено више од три милиона еура / -архива
30/11/2021 u 08:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вртић "Драган Радуловић" остаје затворен, чекају се дјелови

Чекају се неки дјелови из иностранства, а урадиће се и препројектовање јер су на једном мјесту водовод и електрика. Електрика ће морати да се пребаци на друго мјесто, каже Мирко Жижић

Дјеца вртића "Драган Радуловић" на Старом аеродрому још неће ући у своје учионице јер штета у техничкој простори настала усљед поплаве није санирана.еЧекају се резервни дјелови наручени у иностранству. У недјељу 7. новембра пукла је водоводна циjев и поплављене су цjелокупне електроинсталациjе у техничкоj просториjи у склопу обjекта. Хаварија није мала али спој воде и струје могао је да изазове много теже последице.

– Штета је дефинитивно причињена. Чекају се неки дјелови из иностранства, а урадиће се и препројектовање јер је на једном мјесту водовод и електрика. Електрика ће морати да се пребаци на друго мјесто. Имамо нешто и за термо-машинске инсталације што морамо радити. Квар не може да се санира док нам тај дио не стигне, а очекујемо га за неколико дана. Спорно је што се без тог дијела не може испитати дио везан за климатизацију, јер је он био под водом – каже Мирко Жижић, главни државни архитекта.

Жижић истиче да у овој ситуацији не могу брже да раде, посебно јер се тај дио чека из иностранства.

– Ако стигне у ових неколико дана онда би тај дио проблема везан за струју могао да буде релативно брзо отклоњен. Међутим, постоји опасност да климатизација не функционише, а без гријања дјеца никако не могу ту боравити. То ћемо све провјерити када нам стигне поручени дио – каже Жижић.

Управи ЈПУ "Ђина Врбица" због овог проблема обратио се и Савјет родитеља тражећи подробнију информисаност о свему.

– Сагласни смо са вашим предлогом да би било пожељно редовно информисати родитеље о проблему у функционисању ВJ "Драган Радуловић", чиjи се краj, надамо се, ближи. Завршен jе инспекциjски надзор и утврђивање степена оштећења на обjекту. Као што и сами можете запазити, риjеч jе о проблему огромних размjера, коjи jе захтиjевао комплетну измjену водоводне и електро-инсталациjе. Посао на водоводноj инфраструктури је завршен, а санациjа електро инсталациjа у току. Тренутно смо у фази набавке потребних дjелова, коjи су jако скупи и коjи би требало да стигну из иностранства. О наредним корацима ћемо вас правовремено информисати. Искрено се надамо да ћемо убрзо подијелити неке радосниjе виjести и моћи да дамо коначну и дефинитивну информациjу о повратку малишана у ВJ "Драган Радуловић" – пише у одговору управе који су послали Савјету родитеља.

Вртић је затворен и око 230 малишана који редовно долазе распоређено је у три сусједне васпитне јединице што у ванредним условима које намеће епидемија корона вирусом додатно отежава функционисање свима. Вртић има 3.000 квадрата, а отворен је 7. септембра 2018. године. Изградња је коштала 2,7 милиона еура, док jе Главни град уложио земљиште од 9.119 квадрата, вриjедно око 1,8 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:47