Женске приче - сајам предузетништва / - фото: Подгорица.ме
11/06/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујачић: "Женске приче" резултат вишегодишњих активности на плану родне равноправности

Саjам ће бити отворен у понедељак у 19:30 х, након чега ће бити одржана панел дискусиjа на коjоj ће учествовати одборнице из Скупштине Главног града

Главни град организуjе саjам предузетништва од 14. до 18. jуна коjи ће пратити панел дискусиjа Женске приче о положаjу жена у друштву и бизнис заjедници. На саjму предузетништва биће представљени производи предузетника коjи су у претходном периоду уз подршку Главног града започели бизнисе. 

Саjам ће бити отворен у  понедељак (14. 06.2021 године)  у 19:30 х након чега ће у Кући Риста Стиjовића бити одржана панел дискусиjа на коjоj ће учествовати одборнице из Скупштине Главног града. Друга панел дискусиjа одржаће се у сриjеду (16.06. 2021 године), на тему Градска управа из женског угла на коjоj ће говорити запошљене у Главном граду гдjе ће представити функционисање институциjа, док ће се трећа одржати у петак (18.06.2021 године) на њоj ће о положаjу жена из другог угла говорити актери друштвеног живота коjи на савремен и другачиjи начин, посредством друштвених мрежа успjешно утичу на друштвену заjедницу., наводи се у саопштењу ПГ Бироа.

Замjеница градоначелника Слађана Вуjачић тим поводом подсjетила jе да jе Главни град у претходном периоду реализовао четири конкурса за подршку женском предузетништву. 

– Наше „Женске приче“ резултат су вишегодишњих активности  на плану родне равноправности. Подсjетићемо, само у назад три године реализовали смо четири конкурса  за подршку женском предузетништву и данас као резултат тих конкурса имамо више од четрдест  жена предузеница, коjе су покренуле своj бизнис. „Женске приче“ прилика су  да представимо  њихов рад, тако да ће у током сљедеће седмице на Тргу Бећир-бега Османагића бити  реализован саjам женског предузетништва, а све то ће пратити и пропратни  програм – закључила jе Вуjачић и позвала суграђане да посjете ову манифестациjу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:38