Градоначелник са мјештанима Драча / - ПГ биро
14/05/2021 u 19:38 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић отворио улицу на Драчу: Враћамо дух старе Подгорице

Комплетну инфраструктуру смо промиjенили, као што jе био случаj са неколико улица у Староj вароши, тако да смо потпуно промиjенили изглед ове улице, амбиjентално га уклопили што jе дух Драча и старе Подгорице, са калдрмом и са облутком, казао је градоначелник Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић обишао је реконструисану Улицу Слободана Шкеровића на Драчу. Он jе захвалио мjештанима овог диjела града на топлоj добродошлици, истичући да jе то истински дух старе Подгорице.

– У питању jе вриjедна инвестициjа коjа jе обухватила темељну реконструкциjу ове саобраћаjнице у дужини од 440 метара. Комплетну инфраструктуру смо промиjенили, као што jе био случаj са неколико улица у Староj вароши, тако да смо потпуно промиjенили изглед ове улице, амбиjентално га уклопили што jе дух Драча и старе Подгорице, са калдрмом и са облутком – саопштио jе Вуковић.

Он је додао и да jе вриjедност овог проjекта 360.000 еура.

– Вjеруjем да данас можемо рећи да Драч изгледа битно другачиjе. Немам никакву дилему да ће, ако будемо имали успjешну туристичку сезону као 2019. године, бити магнет за туристе и да ће на овом мjесту људи моћи да осjете стари дух Подгорице. Користим прилику и да подсjетим да смо недавно расипсали jавни позив за подршку проjектима у Староj вароши и на Драчу са идеjом да у потпуности економски оживимо ове помало успаване дjелове града. Имамо врло лиjепих инициjатива из претходног циклуса нови хостел у Староj вароши, нову сувенирницу тако да с обзиром на то да jе остало неких десетак дана, позивам људе из овог краjа, вриjедне домаћице, људе коjи имаjу мало предузетничког духа, да се приjаве са проjектима, jер сасвим сам сигуран да и на Драчу можемо добити лиjепе садржаjе у виду нових ресторана, посластичарница, занатских радњи, свега онога што jе било обиљежjе развоjа и Драча, Старе вароши и центра Подгорице – нагласио jе Вуковић.

Градоначелник је изразио задовољство што jе Главни град уз подршку Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице учинио да ова улица изгледа битно другачиjе, да Драч у цjелини изгледа много љепше.

– Не смиjемо заборавити ни људе из наше Агенциjе за становање коjи увелико раде на сређивању фасада на околним обjектима. План jе да се на овом потезу среди двадесетак фасада, тако да мислим да ће ово бити истински украс у наредним данима – закључио jе Вуковић и свим вjерницима Исламске вjероисповjести честитао Баjрам.

Директор Агенциjе за изградњу и развоj Подгорице Срђан Раичевић истакао jе задовољство због успjешног завршетка радова наводећи да jе у току израда проjекта за реконструкциjу улице Влада Мартиновића.

– Саобраћаjница jе дуга 440 метара, урађена jе комплетна инфраструктура. Улица jе промjењиве ширине, онако како jе простор захтиjевао, минималних 3.5 до максималних пет метара, урађена jе гранитна коцка. Тротоари су такође промjењиве ширине и урађени су од камена. Укупна вриjедност инвестиjе jе око 360.000 еура – саопштио jе Раичевић.

Мjештанин Драча Нермин Абдић jе истакао да jе данашњи дан велики празник за сваког старопогоричанина, за сваког Драчанина коjи осjећа дух старе Подгорице.

– Дух старе Подгорце почиње да се враћа отварањем ове реконструисане улице или џаде како би рекли Драчани, коjа jе поплочана калдрмом, што jе истински у духу Старе вароши и драчког простора – закључио jе Абдић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:30