/ Фото: Лазар Ружић
29/08/2021 u 10:32 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: Рано је да говорим о кандидатури за градоначелника, релаксиран сам

Да ли ћу то бити ја или неко други, мање је важно, само да Подгорица остане на овом курсу развоја, казао је први човјек Подгорице

У овој сали има пуно људи који би овај посао могли да сјутра раде једнако квалитетно и могуће и боље, тако да сам у том дијелу релаксиран и максимално фокусиран на нашу будућност, казао је градоначелник Иван Вуковић, одговарајући на питање "Дана", да ли ће се на предстојећим локалним изборима поново кандидовати за градоначелника Подгорице.

Он је казао да је његова највећа жеља да Подгорица остане на овом курсу развоја.

– Оно како изгледа Главни град у овом тренутку је битно другачије од оног како изгледа већина остатка државе. Мање од ког персоналног рјешења интересује ме добробит Главног града и људи који живе у њему, тако да хоћу ли то бити ја или неко други мање је важно. Важно је да само да тај неко настави путем који смо трасирали – рекао је синоћ Вуковић на обиљежавању три године рада градске управе.

Са Владом желе квалитетну сарадњу

Осврћући се на сарадњу са Владом Црне Горe, Вуковић је истакао да је протеклих мјесеци указивао на неопходност успостављања за почетак нормалне комуникације, а потом и квалитетније сарадње.

– Свједоци смо да са друге стране не постоји интересовање за тако нешто. Стално се враћам на примјер дописа који сам послао предсједнику Владе 28. јануара, с молбом да организујемо састанак у сусрет усвајању буџета за ову годину. Међутим није било интересовања за тако нешто. Прошло је седам мјесеци и још нијесмо дошли у прилику да сједнемо и разговарамо. Користим ову прилику да позовем људе из Владе да промијене тај однос. Да покушамо да се фокусирамо на оно што је јавни интерес и опште добро. Да се сјутра она ситуација какву имамо на Старом аеродрому, гдје стоји изградња два важна булевара не би поновила у неким другим дјеловима града – навео је Вуковић.

Вуковић је истакао да осим даљег рада на развоју и уљепшавању Подгорице, фокус ће у наредном периоду бити и на социо-екононским темама.

image
Фото: Ненад Мандић

– Покушаћемо да помогнемо људима да што лакше преброде ову кризу која и даље траје и бићемо им сигурно ослонац као што је био и у случају до сада. Пуно је тога на чему тренутно радимо, што захтијева вријеме у смислу даље имплементације и реалитзације и пуно је инфраструктурних пројеката који су у току и које планирамо да покренемо у наредном периоду, тако да у том смислу имамо пуне руке посла – казао је Вуковић.

Он се осврнуо и на пројекте чија је реализација у току, као и оне који се ускоро очекују.

– Ускоро се очекује изградња четврте санитарне каде на депонији "Ливаде", спреман је јавни позив за куповину нових аутобуса вриједан пет милиона еура, расписан је јавни позив за набавку базе за привредно друштво Путеви, затим креће реконструкција Његошеве улице. Створене су све претпоставке да након радија и портала за који дан са радом почне и градска телевизија. Као резултат снажне инвестиционе активности Главног града Подгорица убрзано мијења свој лик. Успјели смо захваљујући домаћинском управљању градом, да упркос бројним изазовима очувамо финансијску стабилност. Били смо зато што је добро Подгорице и Црне Горе за нас увијек и изнад свега и бићемо и даље поуздан партнер и онима који према Главном граду и њеним становницима имају маћехински однос. Због свега наведеног неподијељено је мишљење да Главни град представља синоним за добру организацију, ефикасан и одговоран рад, ријечју примјер како једна локална управа треба да изгледа. Настављамо даље подгорички, не политички – каже Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:48