/ - Фото: ПГ Биро
30/11/2021 u 16:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић са градоначелницима Атине, Београда и Скопља

Градоначелник Вуковић је похвалио досадашње односе Подгорице са Атином, Београдом и Скопљем, те казао да вјерује да ће се добра сарадња са градовима региона наставити и у народном периоду

На маргинама међународног форума „Б40 Балкан Цитиес Нетwорк Суммит“, градоначелник Подгорице, др Иван Вуковић састао се са градоначелником Атине, Костасом Бакоyаннисом, градоначелником Београда, Зораном Радојичићем и градоначелницом Скопља, Данелом Арсовском. 

Градоначелник Вуковић је похвалио досадашње односе Подгорице са Атином, Београдом и Скопљем, те казао да вјерује да ће се добра сарадња са градовима региона наставити и у народном периоду.

Саговорници су размијенили искуства у области урбаног планирања, концепта паметних градова, јавног превоза, управљања отпадом и дигитализације градова. Такође, говорили су о перспективи развоја главних градова и начинима суочавања са пандемијом коронавируса и другим изазовима.

Том приликом, саговорници су нагласили значај ефикасног развоја савремених демократија, те важност дјеловања локалних самоуправа у том процесу, као и наставка добре сарадње градова региона.

На крају, закључено је да поменути градови иду у добром смјеру када је ријеч о усвајању позитивних пракси европских градова на плану развоја свијести о заштити животне средине, урбаног планирања, бриге о социјалним категоријама и економским потенцијалима.

Градоначелник Вуковић је упутио срдачан позив колегама из региона да посјете Главни град 19. децембра ове године, када ће традиционално бити обољежен Дан ослобођења Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:26