/ - Фото: ПГ Биро
23/11/2021 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић са становницима МЗ Маслине, Јединство, Пролетер; преко 2.560.000 еура уложено у развој овог дијела града

Градоначелник је позвао грађане да своје захтјеве и у наредном периоду делегирају мјесним заједницама или градској управи и тиме дају допринос даљем унапређењу квалитета живота у насељу у ком живе

Градоначелник  Иван Вуковић са сарадницима, посјетио је мјесне заједнице Маслине, Јединство и Пролетер, те том приликом разговарао са становницима овог насеља о приоритетима и планираним активностима за 2022. годину.

Градоначелник Вуковић истакао је да је у претходном периоду, на територији ове три мјесне заједнице, уложено преко 2.560.000,00 еура и подсјетио на неке од најважнијих пројеката, као што су реконструкција моста преко Савиног потока, реконструкција раскрснице Скопске, Ђуље Јованова, Сарајевске и Улице Царев лаз , изградња атмосферске и фекалне канализације и реконструкција Улице Гоце Делчева, санација Скопске, Комске и Улице Војводе Васа Брацанова.

-Када је ријеч о спортским и дјечијим садржајима, у претходном периоду, на подручју МЗ „Јединство“, изграђен је нови спортски полигон, а адаптирани су постојећи кошаркашки и фудбалски терен, док је на подручју МЗ „Маслине“ изграђено дјечије игралиште, адаптиран објекат мјесне заједнице, уређена зелена површина у Перојској улици, изграђена трим стаза на Ибричевини, полигон у дијелу МЗ Пролетер, полигон на Какарицкој гори- казао је Вуковић и додао да се реализацијом ових пројеката у значајној мјери унаприједио квалитета живота грађана у овом дјелу града. 

Реконструкцијом Куће Стојановића, вриједног легата, ово насеље је добило и ново мјесто за организовање разних манифестација и културних вечери. 

Значајни резултати постигнути су и на плану побољшања фекалне инфраструктуре. У оквиру Система за пречишћавање отпадних вода планирано је да се изгради 20 километара фекалне канализације за насеља Златица, Муртовина, Маслине, Загорич, Врела рибничка и Коник. До сада је већи дио тих радова приведен крају, а потпуном реализацијом пројеката око 1.500 домаћинстава ће добити прикључак на фекалну мрежу.

На подручју ове три мјесне заједнице изведени су радови на изградњи нове фекалне мреже у дужини од 4.7 км, вриједни готово милион еура.

Када је у питању изградња водоводне мреже, до сада је на подручју Какарицке горе за те намјене уложено 451.000 еура, те је тиме питање водоснабдијевања ријешено за 500 домаћинстава. Вуковић је подсјетио, да је у плану и изградња трећа фаза водоводне мреже на Какарицкој гори и да је за те потребе неопходно обезбиједити адекватан електрични напон за пумпну станицу, што подразумијева изградњу нове трафостанице од стране ЦЕДИС-а. 

Градоначелник је казао да је за унапређење расвјете у претходном периоду, на територији Подгорице, уложено око 7 милиона еура, те је око 80 одсто града покривено најсавременијом ЛЕД расвјетом. 

На састанку је истакнуто да је у претходне три године реализован значајан број пројеката, те најављено да ће у наредном периоду фокус бити на насељу Ибричевина. Подсјетио је да је у току ревизија пројеката за реконструкцију Улицу Николе Ђурковића, а да је пројектна документација за Улицу Жарка Зрењанина спремна.

Грађани су и приликом ове посјете дали значајне сугестије у вези са даљим развојем овог насеље и Подгорице у цјелини. Као приоритет истакли су потребу за наставком уређења зелених површина и новим спортским садржајима, као и унапређење путне инфраструктуре што у већини случајева подразумијева претходно рјешавање имовинско-правних односа. Осим тога, грађани су предложили  да се размотре одређена саобраћајна рјешења којима би се повећала безбједност свих учесника у саобраћају.

Градоначелник је позвао грађане да своје захтјеве и у наредном периоду делегирају мјесним заједницама или градској управи и тиме дају допринос даљем унапређењу квалитета живота у насељу у ком живе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:52