фото: Главни град / - фото: Главни град
29/10/2021 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић у МЗ Забјело и Љубовић: У протекле три године уложено 7,7 милиона еура

Он је поздравио присутне и још једном изразио задовољство због све већег интересовања грађана да кроз непосредну комуникацију дају приједлоге и искажу своје жеље и очекивања која се тичу даљег развој града

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, разговарао је са становницима МЗ „Забјело“ и МЗ „Љубовић“ у сусрет усвајању Буџета за наредну годину и креирању плана развоја града у периоду који слиједи.

Вуковић је поздравио присутне и још једном изразио задовољство због све већег интересовања грађана да кроз непосредну комуникацију дају приједлоге и искажу своје жеље и очекивања која се тичу даљег развој града.

Градоначелник је истакао да су у протеклом периоду реализовани бројни пројекти у овом дијелу града, о чему најбоље говори податак да је у претходне три године у развој ове двије мјесне заједнице уложено 7,7 милиона еура. Он је подсјетио на неке од пројеката који су у великој мјери допринијели унапређењу квалитета живота, односно на темељну санацију улица 4.јула, Брацана Брацановића, Филипа Лаиновића, 27. марта, Јанка Ђоновића, 8. марта, Кривог моста, али и на то да је Подгорица добила 32 дјечија игралишта и више од 15 спортских полигона.

 - Трудимо се да ове садржаје обезбиједимо у свим дјеловима Подгорице, а у конкретном случају нова игралишта и полигони изграђени су у Улици Буда Томовића, Улици 27. марта, Улици Станка Радоњића, гдје ћемо ускоро добити и нови спортски полигон, а након што је ДУП „Забјело-љубовић“ стављен ван снаге, умјесто стамбене зграде, на захтјев грађана изграђен је парк -  истакао је Вуковић.

Он је најавио да ће ускоро бити реконструисана и два дјечија игралишта у склопу Централног парка на Побрежју, који је недавно добио нову расвјету, нове саднице цвијећа и нови мобилијар. Градоначелник је казао да ће наредне године почети прва фаза реализације пројекта који се односи на изградњу већ најављеног шеталишта уз брдо Љубовић.

image

фото: Главни град

- фото: Главни град

- У многим улицама формирани су нови дрвореди, од улица Илије Пламенца, 27.марта, Георгија Жукова, Булевара Станка Радоњића, Црногорских сердара, до новог дрвореда у Улици 4. јула. Исто тако, урађено је много на плану модернизације јавне расвјете, а резултат је да је данас 80 одсто главног града покривено савременом ЛЕД расвјетом - казао је градоначелник и подсјетио на важан  пројекат изградње колектора фекалне канализације у Улици Миладина Поповића, као и на почетак радова на реконструкцији Улице Душана Милутиновића.  

Грађани су похвалили рад градске управе у протеклом периоду и нагласили да су бројни инфраструктурни пројекти на Забјелу завршени успјешно, али да постоје и нека отворена питања на које вјерују да ће Главни град ускоро одговорити на задовољство свих грађана.

Истакли су потребу за додатним бројем игралишта за дјецу, с обзиром на величину насеља, јер и поред нових садржаја ове врсте, неријетко имају проблем да нађу мјесто за своје малишане на игралишту. У том смислу, градоначелник је саопштио да је намјера да се наредне године крене са изградњом великог парка на Ћемовском пољу, који ће трајно ријешити ове проблеме.

Такође, суграђани су истакли да је, иако повећан број паркинг мјеста и уређен велики простор иза „Забјелске вектре“,  паркинг и даље проблем у појединим дјеловима насеља, на шта су представници градске управе казали да је у плану формирање привремених паркинг простора у најоптерећенијим зонама.

Станари Улице Буда Томовића указали су на проблем који отежава свакодневно функционисање становника тог дијела Забјела, а тиче се обуставе радова на реконструкцији поменуте саобраћајнице. Представнци градске управе су казали да је земљиште у апсолутном власништву Главног града, те да очекују да државни органи учине оно што је у њиховој надлежности и обезбиједе нормалан живот становницима Забјела.

На састанку је закључено да ће Главни град наставити да ради у интересу свих грађана и да ће, као и до сада, бити апсолутно посвећен цјелокупном развоју Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:02