Блок V, конфереција Вуковић / - ПГ биро
16/10/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: У партнерству са грађанима настављамо да развиjамо Блок V

Главни град jе финансиjски подржао адаптациjу просториjа продуженог боравка ОШ „Штампар Макариjе“, те уредио паркинг простор код поменуте школе, једна је од инвестиција Главног града у МЗ Блок V

 Градоначелник Подгорице др Иван Вуковић, са сарадницима, данас jе уприличио други сусрет са грађанима поводом креирања буџета за наредну годину. Становници  МЗ “Блок V” били су у прилици да разговараjу са представницима градске управе о проjектима коjи су успjешно реализовани у претходном периоду, али и о проблемима и ономе на чему треба додатно радити. 

Вуковић jе захвалио суграђанима што показуjу интересовање и своjим предлозима умногоме помажу да се унаприjеди квалитет живота у граду.

image

Блок V, конфереција Вуковић

- ПГ биро

„Веома сам задовољан оним што jе у претходном периоду урађено на простору ове мjесне заjеднице, а у протекле три године реализовани су проjекти у вриjедности cca 1,4 милиона еура", истакао jе Вуковић подсjећаjући да се по значаjу издваjаjу реконструкциjа полигона у Улици Меше Селимовића, темељна санациjа поменуте улице у склопу коjе jе реконструисана и расвjета.

image

Блок V, конфереција Вуковић

- ПГ биро

Нову ЛЕД расвjету добили су и становници улица Велимира Терзића и Блажа Jовановића, а завршена jе изградња кружне раскрснице улица Меше Селимовића и Блажа Jовановића. Пеjзажно jе уређен Булевар Светог Петра Цетињског, а формирана jе и парковска површина посвећена Ђорђу Блашевићу коjа jе врло брзо посрала омиљено мjесто за одмор наших суграђана.

“Главни град jе, у намjери да становницима овог диjела града обезбиjеди што боље услове живота, финансиjски подржао адаптациjу просториjа продуженог боравка ОШ „Штампар Макариjе“, те уредио паркинг простор код поменуте школе. Уз то, пеjзажно jе уређена парковска површина код вртића “Сунце”, а изграђена су и два нова дjечиjа игралишта у Блоку В и Блоку ВИ. Ова мjесна заjедница недавно jе добила и наjмодерниjу спортско-рекреативну зону у другом диjелу Толошке шуме коjа може бити за понос свим грађанима Подгорице”, истакао jе Вуковић и наjавио да ће у наставку ове зоне ускоро бити формирана и парковска површина за псе, а у току jе и реконструкциjа дjечиjег игралишта у наставку Толошке шуме.

У току jе модернизациjа jавне расвjете на Булевару Михаила Лалића чиjа санациjа jе недавно завршена, а у плану за наредну годину jе и темељна санациjа Улице Блажа Jовановића.

image

Блок V, конфереција Вуковић

- ПГ биро

“С обзиром на то да jе jедан од кључних проблема становника Блока V везан за стварање саобраћаjне гужве на раскрсници Далматинске  и Московске улице, за наредну годину планирамо санациjу диjела Далматинске улице, а у току jе и израда планске документациjе за изградњу кружног тока код ресторана Вук, са изградњом треће траке”, додао jе градоначелник.

Представник млађих становника Блока V казао jе да jе изузетно задовољан сарадњом са Главним градом, те да jе његова инициjатива у претходном периоду успjешно реализована што га jе охрабрило да присуствуjе овом догађаjу и подстакло на размишљање о новим проjектима коjе jе данас предложио градскоj управи. 

Грађанима jе посебну пажњу привукло уређење фасада и исказали су посебно интересовање за проjекте За љепше лице Подгорице и Побољшање услова становања, истичући да jе уjедно то jедан од наjвећих проблема.  Директор Агенциjе за становање jе истакао да се санациjа и уређење обjеката коjи се налазе у прилично лошем стању спроводи кроз проjекат Побољшање услова становања и подразумиjева финансиjску партиципациjу станара зграде, 50 одсто трошкова сноси град, 50 одсто грађани, те позвао скупштине станара да се организуjу и направе договор са Градом. Директорица Зеленила подjетила jе да и ово градско предузеће спроводи броjне активности на териториjи Блока V, те замолила грађане да чуваjу оно што jе уређено и своjим сугестиjама, али и учешћем у броjним акциjама коjе спроводи ово и друга привредна друштва.

Градоначелник jе за наредну седмицу наjавио обилазак МЗ “Горња Горица”, МЗ “Стари аеродром” и МЗ “Коник” и позвао грађана да сугестиjама и идеjама даjу своj допинос будућем развоjу града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:30