/ -PG BIRO
30/07/2022 u 16:23 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: U Pipere uloženo preko milion eura

Tokom četiri godine uradili smo 15 kilometara novih lokalnih saobraćajnica, istakao je gradonačelnik

Na području Pipera uloženo je preko milion eura, a zahvaljujući tim ulaganja mještani su dobili novu putnu infrastrukturu, vodovod i rasvjetu. To je saopštio Ivan Vuković, gradonačelnik tokom posjete Rogama, Vukovića, Drezge i Donjih Crnaca. 

– U selu Donji Crnci, Putevi su radili na unapređenju putne infrastrukture. Kada je putna infrastruktura u pitanju, u Piperima smo tokom četiri godine uradili 15 kilometara novih lokalnih saobraćajnica, za te namjene smo potrošili preko milion eura. Uporedo sa tim na ovom prostoru su radile kolege iz Komunalnih usluga, tako da je skoro svaki zaseok u Piperima dobio gradsku rasvjetu. Vodovod je riješio pitanje vodosnadbijevanja za više stotina domaćinstava, a Agencija za stanovanje izgradila je dva moderna sportska poligona – naveo je Vuković. 

On je kazao da sudeći prema reakcijama građana, koji su ih toplo i lijepo dočekali stanje u Piperima je neuporedivo bolje u odnosu na ono što je bilo prije.

– Nama je to izuzetno važno, posebno jer je ovo herojski kraj i Piperi su dali puno toga Crnoj Gori kroz istoriju. Jednako su važni zbog sadašnjosti i budućnosti, jer ljudi se vraćaju u Pipere i sve je više domaćinstava, poljoprivrednih gazdinstava, tako da mi pokušavamo da idemo u korak sa tim i da obezbijedimo ljudima sve ono što je potrebno kako bi na selu lijepo živjeli – zaključio je Vuković. 

Direktor Puteva  Radenko Bulatović istakao je da će se nastaviti sa ulaganjima u putnu infrastrukturu na području Pipera. 

– Glavni grad je u sanaciju putne infrastrukture u selu Donji Crnci, uložio preko 200.000 eura, gdje smo sanirali preko tri kilometra. Na ovom potezu planirano je da se sanira još preko šest kilometara saobraćajnica i da se uloži još oko 300.000 eura –  kazao je Bulatović.

U toku su i radovi na uređenju sportskog poligona u Rogamima. Direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović kazao je da će se uređenjem ovog poligona značajno unaprijediti uslovi za rekreativno bavljenje sportom. 

– Poligon u Rogamima je bio u lošem stanju, kompletna ograda se mijenja, radi se novi mobilijar. Biće postavljeni novi golovi i koševi, kao i zaštitne mreže. U zavisnosti od potreba naših sugrađana, ovaj poligon će moći da se koristi za potrebe fudbala, basketa ili košarke – naveo je Tomović. 

Mještani su istakli da im nova putna, ali i druga komunalna infrastruktura itekako olakšava svakodnevicu, te da se nadaju da će se nastaviti sa ulaganjima u Pipere. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 13:59