/ -ПГ БИРО
28/05/2022 u 11:28 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић у посјети Јеревану најавио интензивирање сарадње

Многи Подгоричани и дан данас памте доласке jерменске дјеце у данашњу Подгорицу и одласке малишана из Титограда у Jереван, тако да сам са колегом разговарао о могућности да се та пракса обнови, казао jе Иван Вуковић, градоначелник

Jереван jе град побратим некада Титограда, данас Подгорице, те да су краjем седамдесетих година два града потписала уговор о братимљењу казао је Иван Вуковић, градоначелник током боравка у Jеревану, као дио државне делегациjе на челу са предсjедником Црне Горе, Милом Ђукановићем. Из ПГ Бироа су истакли да је током састанка са градоначелником Jеревана, Hrachya Sargsyanom разговарао да се у духу тог вишедецениjског приjатељства обнови сарадња, да се обогати на културном плану и у другим областима jер постоjи огроман потенциjал за то.

– Многи Подгоричани и дан данас памте доласке jерменске дјеце у данашњу Подгорицу и одласке малишана из Титограда у Jереван, тако да сам са колегом разговарао о могућности да се та пракса обнови – казао jе Вуковић.

Градоначелник је посjетио и Центар за развоj креативних индустриjа у Jеревану, ТУМО центар, за коjи je казao да jе веома занимљива инициjатива, те да постоjи реална могућност да такав jедан центар добиjемо у Подгорици већ наредне године. Он jе свом колеги упутио позив да посjети Подгорицу на jесен, што jе он са задовољством прихватио и истакао да ће његов боравак између осталог, бити добра прилика и да се дефинише план активности с тим у вези.

– Било jе задовољство бити међу приjатељима, евоцирати успомене на нека стара добра времена и поготово правити планове за наредне активности коjе нас скупа очекуjу – закључуjе Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:39