Фото: ПГ Биро
15/10/2021 u 12:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: У развој МЗ Крушевац уложено 1,8 милона еура

ВД предсједника МЗ Крушевац, Светомир Стаматовић, похвалио је рад градске управе и захвалио на отвореном и пријатељском односу.

Градоначелник Подгорице др Иван Вуковић, са сарадницима, обишао је МЗ Крушевац и одржао прве консултације са грађанима у сусрет планирању Буџета Главног града за 2022. годину. 

-У периоду који је за нама, градска управа се трудила да у сваком смислу буде отворена и транспарентна и изузетно нас радује што наши суграђани то препознају и у континуитету исказују интерсовање за пројекте. Ова и сличне активности нам помажу да се кроз непосредан контакт са грађанима упознамо са њиховим потребама, и проблемима, те на који начин грађани Подгорице очекују да они буду ријешени- казао је Вуковић и захвалио на срдачном дочеку.

Градоначелник је истакао да је Главни град у претходном периоду посвећено радио на развоју инфраструктуре и унапеђењу квалитета живота у свим дјеловима Подгорице и да је током ове три године, у том смислу, направљен одличан резултат. Вуковић је подсјетио да је у протеклом периоду  у инфраструктурне пројекте МЗ Крушевац уложено 1,8 милиона еура.

-Данас у овој мјесној заједници имамо садржај прилагођен потребама свих генерација. Уредили смо Римски трг и креирали кутак у ком наши суграђани, након готово деценију, поново уживају. Уређен је и плато у близини парка на Крушевцу и на том мјесту подигнут споменик Јелени Савојској. Реконструисани су одбојкашки и фудбалски терени код СЦ Морача на које данас заиста можемо бити поносни. И у Московској улици је извршена реконструкција спортског полигона, а у непосредној близини је изграђено и ново дјечије игралиште. На бројним локацијама извршена је санација тротоарских површина, а дио Цетињског пута који представља једну од најважнијих, а уз новоформирани дрворед и најљпеших, саобраћајница у овом дијелу града добио је нови изглед. Многи дјелови ове мјесне заједнице добили су и нову ЛЕД расвјету-истакао је градоначелник и подсјетио да је почело формирање још једне зелене пвршине у близини споменика Францу Прешерну, као и да је у плану изградња још једне парковске површине у близини СЦ Морача.

ВД предсједника МЗ Крушевац, Светомир Стаматовић, похвалио је рад градске управе и захвалио на отвореном и пријатељском односу. 

Градоначелник Вуковић је изразио задовољство реализованим пројектима у овој мјесној заједници, наводећи да је преостало рјешавање мањих проблема, са чим је сагласан и вд предсједника МЗ. Стаматовић је нагласио да треба размотрити санацију оштећених тротоарских површина, те наставак уређења фасада.

-Постоји потреба за додатним уређењем тротоарских површина и планирамо да их уредимо фазно, дуж булевара. Такође, користим прилику да информишем суграђане да ће након саниције Улице Ивана Вујошевића, бити саниране и бочне саобраћајнице које воде према вртићу- казао је Вуковић и подсјетио на досадашње активности Агенције за становање спроведене кроз двије акције – За љепше лице Подгорице и Побољшање услова становања.

Одговарајући на питања грађана у вези са стамбеном политиком, градоначелник је казао да Градска управа интензивно размишља о проналажењу рјешења за подстанаре. „За идућу годину припремамо пакет финансијске помоћи за људе који су подстанари и Главни град ће први пут покушати да овој групи људи директно финансијски помогне. Још увијек није извјесно у којој мјери, али вам обећавам да ће то бити једна од три најважније теме којима ћемо се бавити током наредне године", саопштио је Вуковић.

Разговори са суграђанима ће се наставити у наредном периоду, а сљедећи сусрет биће уприличен сјутра у Мултимедијалној сали Скупштине Главног града (Нјегошева 20) у 11.00х када ће са представницима градске управе разговарати становници Блока В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:54