Вуковић / Фото: Иван Петровић Ипе
04/12/2021 u 07:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковићу засметао текст о шеталишту: Новинари шире дезинформације

Текст о пропустима на шеталишту који је јуче објавио Дан био је један од најчитанијих и изазвао је лавину коментара

Пошто су Дневне новине Дан објавиле текст о пропустима на шеталишту уз Морачу, а Портал Дана пренио, огласио се градоначелник Подгорице Иван Вуковић који је истакао да новинари шире дезинформације о наводним "пропустима".

Ново шеталиште у Подгорици под водом

Наиме, шеталиште од Саставака до плаже Лабуд, које је изграђено у оквиру реконструкције Његошевог парка, може се користити само када је лијепо вријеме. По киши се на стази формирају локве и можете проћи само кроз воду, а низ каскадна степеништа вода се слива те је просто немогуће сићи и остати сув.

Текст је јуче био један од најчитанијих и изазвао је лавину коментара, а Вуковић се поводом тога огласио на Фејсбуку, наводећи да је то урадио "због добронамјерних грађана, а и оних других, укључујући и један број новинара, који, свјесни да радови на изградњи новог шеталишта уз Морачу још нијесу завршени, шире дезинформације о наводним пропустима приликом пројектовања".

image
Фото: Фејсбук

- Користим прилику да информишем да се сви радови (укључујући водопропусте, ограду и урбани мобилијар) изводе по плану и да ће бити завршени уочи 19. децембра, то јест значајно прије рока (крај јануара). Kако су грађевински радови (укључујући изградњу степеништа) приведени крају, стекли су се услови за набавку и уградњу платформе за ОСИ. Тендер ће бити расписан идуће седмице. Рок за испоруку биће седам седмица- навео је он. 

Подсјетимо, прва фаза изградње шеталишта подразумијева радове на потезу од Саставака до плаже Лабуд у дужини од 400 метара.

На сајту Бемакса назначено је да су земљани радови, који подразумијевају ископ од 1.371 кубик у цјелости завршени, а завршено је 95 одсто насипа од 447 кубика и исто толико процената бетонских радова површине 791 кубик.

На сајту је истакнуто и да је вриједност уговорених радова 250.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:42