/ - фото: Подгорица.ме
22/09/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић уприличио приjем за Пливачки ватерполо клуб "Будућност": Изванредан успjех младог подгоричког клуба

Ниjесмо очекивали да ћемо након двиjе- три године постати конкурентни и нема дилеме да имамо наjбољу генерациjу у Црноj Гори кад jе у питању 2009. годиште, казао је градоначелник

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, уприличио jе приjем за Пливачки ватерполо клуб „Будућност“, коjи посебну пажњу посвећуjе млађим генерациjама. Међу њима jе и сjаjна генерациjа дjечака рођених 2009.године коjи су ове године освоjили Куп Црне Горе у конкуренциjи екипа са много дужом традициjом, чиме jе jош jедном доказано да jе Подгорица расадник талентованих спортиста, саопштено је из ПГ Бироа.

Вуковић jе честитао клубу на резултатима коjе су постигли у претходном периоду, захвалио што су  и мимо очекивања, за кратко вриjеме у Подгорицу први пут дониjели златну медаљу.

Он jе подсjетио да jе ова прича почела скромно са циљем да се првобитно створе претпоставке да се у Подгорици квалитетно тренира ватерполо и пливање, са надом да у блискоj будућности добиjемо и репрезентативце.

– Ниjесмо очекивали да ћемо након двиjе- три године постати конкурентни и нема дилеме да имамо наjбољу генерациjу у Црноj Гори кад jе у питању 2009. годиште. Поносни смо на вас и захвални вашим сjаjним тренерима", истакао jе Вуковић додаjући да градска управа предано ради како би створили неопходне претпоставке за даљи раст.  "Хвала вам на томе што сте своjим трудом, радом и резултатима потврдили исправност наше одлуке да и Подгорица уназад три године добиjе Пливачки ватерполо клуб и сваке године ћемо се трудити да, без обзира на околности у све већоj мjери помажемо рад клуба, jер ви то, не да оправдавате, него враћате вишеструко –закључио jе Вуковић.

Помоћник секреатара за културу и спорт Главног града Милош Антић, честитао jе клубу на великом резултату и казао да jе сигуран да ће и у наредним годинама бити много успjеха, а да ће Главни град увиjек бити ту да подржи оне коjи то заслужуjу. 

Александар Алексић на челу стручног кадра ПВК „Будућност, захвалио jе градоначелнику на приjему истичући да jе увjерен да ће у наредном периоду бити jош повода за овакве сусрете и да jе изузетно задовољан радом и мотивациjом ове генерациjе, као и сарадњом са управом и колегама.

Закључено jе да ће Главни град у наредном периоду наставити да прати развоj клуба, као и потребе и изазове и пружити апсолутну подршку када jе риjеч о стварању што квалитетниjих услова за рад, те да нема сумње да ћемо се заjедно радовати новим резултатима, како ове, тако и будућих генерациjа.  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:23