/ -PG BIRO
21/07/2022 u 12:43 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković uručio Čistoći ključeve autosmećara vrijednog 250.000 eura

U mandate ove gradske uprave za namjene kupovine opreme opredijelili smo preko 1.200.000 eura, naveo je gradonačelnik

Gradonačelnik Ivan Vuković uručio je preduzeću Čistoća ključeve novog specijalizovanog vozila autosmećar, namijenjenog za odvoz otpada iz poludzemnih i nadzemnih kontejnera. Vuković je istakao da je vrijednost vozila 250.000 eura, te da je to sedmi novi kamion.

– U posjeti smo Čistoći, jednom od najboljih privrednih društava u sistemu Glavnog grada. Riječ je o preduzeću zahvaljujući kom je Podgorica jedan od najurednijih gradova, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu. Mi kao gradska uprava se trudimo da im olakšamo, imajući u vidu da rade izuzetno težak posao. U mandate ove gradske uprave za namjene kupovine opreme opredijelili smo preko 1.200.000 eura. Kada se u tome doda ulaganje u polupodzemne kontejnere dolazimo do cifre preko 3.000.000 eura koje smo uložili, i time smo olakšali ovim ljudima posao i unaprijedili stanje komunalnog reda – kazao je Vuković.

Direktor preduzeća Čistoća, Andrija Čađenović naveo je da su pokrenuli projekat 100 za čistiji grad, što je podrazumijevalo nabavku polupodzemnih kontejnera, za šta je izdvojeno 480.000 eura.                        – Polupodzemne posude su zapremine tri kubika i dominantno služe za podršku projektu razvrstavanja komunalnog otpada na suvu i mokru frakciju. Svih 100 polupodzemnih kontejnera biće postavljeno do kraja septembra. Izašli smo u susret zahtjevima građana kada je riječ o lokacijama na kojima će biti postavljanje posude. Pored toga, potrebno nam je bila i nabavka specijalizovanog vozila autosmećar, koji nam je danas predat na upotrebu. Riječ je o kombinovanom specijalizovanom vozilu zapremine 16 kubika, koje istovremeno može da prazni polupodzemne i nadzemne kontejnere na prostoru Glavnog grada. Vozilo je brendirano, a reklama će podsjetiti građane na besplatnu aplikaciju Kasper, koja je dostupna za sve uređaje, a građani pomoću nje mogu prijaviti nelegalno odlaganje otpada – naveo je Čađenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:30