/ - FOTO: IVAN IPE PETROVIć
04/12/2022 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: Vlada u tehničkom mandatu ne može uvesti prinudnu upravu u Podgorici

On je poručio i da novu vlast nije moguće ustrojiti bez odluke Ustavnog suda

Nije moguće da Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu nametne prinudnu upravu gradu, poručio je aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u izjavi za Al Jazeeru.

Osvrnuo se i na finansije Glavnog grada i proračun za iduću godinu.

- Proračun u rekordno visokom iznosu od preko 106 miliona eura. Stanje gradskih finansija je nikad bolje. Mi na računu danas imamo više novca nego Vlada Crne Gore, kazao je Vuković za Al Jazeeru.

On je poručio i da novu vlast nije moguće ustrojiti bez odluke Ustavnog suda.

- Imajući u vidu i to ko vodi Vladu i šta smo sve imali priliku da vidimo prethodnih mjeseci, moramo biti spremni na svaki scenario. Mi bismo se kao gradska uprava adekvatno odnijeli i prema tome, naglasio je Vuković.

Sa druge strane, predstavnik Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović, siguran je da će u narednim danima Podgorica dobiti novi saziv gradskog parlamenta.

- Prepreka za preuzimanje vlasti nema, uprkos žalbama koje čekaju na Ustavnom sudu, kazao je on.

One su, kaže Milatović, ionako takve prirode da ne bi uticale na rezultat.

- Siguran sam da ćemo u narednim danima dobiti novi saziv gradskog parlamenta, a odmah nakon toga vrlo brzo i novu gradsku upravu, rekao je Milatović za Al Jazeeru.

Državna izborna komisija zaključila je sinoć da drugi članovi nisu mogli preuzeti vođenje sjednice Gradske izborne komisije, nakon što je sjednicu napustio predsjednik, a dio članova potom proglasio rezultate izbora.

Politička kriza u Crnoj Gori tako se proširila i na glavni grad, koji sada ima krnju vlast, odnosno samo gradonačelnika u tehničkom mandatu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. februar 2023 19:09