Градоначелнику изнијели проблеме / -Архива
24/10/2021 u 06:07 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић запријетио печаћењем локала због буке

Рекао сам да се запечате локали када казне не дају резултате, па ћемо се у наредном кораку потрудити да неко изгуби и дозволу за рад, поручио је Вуковић

Након бројних покушаја да дијалогом ријешимо проблем буке у центру града кренули смо да се озбиљније бавимо овим проблемом, па су неки локали изгубили статус ноћних клубова и не могу да раде продужено радно вријеме, а неки су запечаћени. Ако буде потребно запечатићемо сваку кафану у Подгорици, поручио је Иван Вуковић, градоначелник, на састанку са становницима МЗ Нова варош и МЗ Горица. Његов одговор услиједио је након што су се становници Мјесне заједнице Нова варош жалили на константну буку која допире из локала што им онемогућава да нормално функционишу.

– Мислим да је стање у последњих 15 дана у центру града осјетно боље него што је било у претходном периоду, а ја гарантујем да ће бити још боље. Ако буде потребно запечатићемо сваку кафану у Подгорици, сваку. Имате моју ријеч. Нећемо дозволити да било ко дивља, да се малтертира комшилук. Радићемо оно што нам закон дозвољава. Рекао сам начелницима Комуналне инспекције и Комуналне полиције да запечате локале када виде да казне не дају резултате, па ћемо се у наредном кораку потрудити да неко изгуби и дозволу за рад – рекао је Вуковић.

Међу онима којима смета бука из локала је Жељко Вујовић, становник центра града.

– Неподношљива је бука из три кафића из Улице Слободе и Херцеговачке, не може да се спава. Писали смо петиције и нејасно нам је да до три сата ради ноћни клуб у строгом центру Подгорице, да до два сата ради кафић Промаја, а до један сат Велдер. Комунална полиција дође и измјери буку испред врата. Нешто се мора урадити по овом питању, ово је велики проблем који морате ријешити – рекао је Вујовић.

Николу Вукчевића занимало је да ли Главни град има у плану да реконструише Београдску улицу. За реконструкцију Београдске улице заинтересован је и Боро Божовић.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић објаснио је да рекострукција Београдске улице није започела због неријешених имовинско-правних односа.

–Пројекат је спреман, али некад паре и пројекат нијесу довољни. Ову улицу не можемо да реконструишемо због једног случаја – навео је Вуковић.

Становник Булевара Ивана Црнојевића Иван Божовић тражио је да се огради парк који је прије неколико мјесеци изграђен уз ову саобраћајницу.

– Млађи суграђани нам праве проблем у парку, ту има алкохола и разних супстанци. Праве смеће, па ме занима да ли се парк може оградити или затворити послије одређених сати, да се томе коначно стане на пут – навео је Божовић.

Иван Вуковић поручио је да ће размотрити могућност да се огради парк.

Становник Улице Вукице Митровић Боро Божовић незадовољан је што ова саобраћајница нема тротоаре.

– Имамо реконструисану ову улицу која нема тротоара. Не можете улицом, јер трототари никада нијесу направљени. Преостале саобраћајнице су сужене да се ни њима не може прићи – рекао је Божовић.

Представљајући резултате рада градске управе од 2018. године па до данас у ове двије мјесне заједнице Иван Вуковић је навео да је вриједност пројеката који су завршени, или су у току, или тек треба да започну, 13 милиона еура. Секретар МЗ Горица Дејан Ђуровић казао је да се у овој мјесној заједници јесте радило, али да сви пројекти који су планирани нијесу завршени попут реконструкције Београдске улице, реконструкције објекта МЗ. Са друге стране Никола Мартиновић, секретар МЗ Нова варош, поручио је да се у овој мјесној заједници ради пуном паром.

         

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:13