Лука Крстовић / -
20/03/2024 u 22:36 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Za budućnost Zete": U presudi nije navedeno da se Krstović vrati na mjesto predsjednika SO

U obrazloženju presude naloženo je da se predmet vrati na ponovni postupak što će SO Zeta u zakonskom roku i odraditi, saopštili su iz koalicije "Za budućnost Zete"

Koalicija "Za budućnost Zete" optužila je sudiju Upravnog suda Veljka Vujovića da je zbog njegove "bliskosti" sa Demokratskom Crnom Gorom pisao presudu kojom je poništena odluka o razrješnju predsjednika Skupštine opštine Zeta Luke Krstovića. Oni navode da je Vujović sin visokog funkcionera Demokrata i sadašnjeg člana Odbora direktora Puteva Vladimira Vujovića.

– Na adresu SO Zeta danas je dostavljena presuda kojom je poništena odluka SO Zeta o razrješenju predsjednika SO Zeta od dana 25. avgusta 2023. godine. U presudi koju je pisao sin političkog direktora Demokrata i sadašnjeg člana UO Puteva Vujović je navedeno da u spisima predmeta nedostaje zapisnik kao pismeni dokaz o izvršenim radnjama sa sjednice Skupštine opštine Zeta održane 25. avgusta 2023. godine na kojoj je donijeta osporena odluka, iako je u spisima predmeta dostavljen tonski zapisnik sa te sjednice - saopštili su iz koalicije "Za budućnost Zete".

Iz koalicije kažu da se ovakva odluka mora poništiti po hitnom postupku, navodeći da je ne može, prije svega, pisati osoba koja je u bliskim odnosima sa funkcionerom Demokrata.

- Nama je u samom startu bilo jasno kakva će odluka biti i da će se hvatati za sitnice tehničkog karaktera jer time pokazuju svoju nemoć u ovom procesu. Osim toga, u presudi je navedeno da odluka ne sadrži obrazloženje, iako su u okviru materijala dostavljeni i razlozi za njeno donošenje. U obrazloženju presude naloženo je da se predmet vrati na ponovni postupak što će SO Zeta u zakonskom roku i odraditi. U ovoj odluci nije navedeno da Krstovića vratimo na poziciju predsjednika Skupštine već da donesemo novu odluku o smjeni, jer je više nego očito da većina stanovnika Zete ne želi Krstovića na pomenutom mjestu - naveli su iz koalicije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:37