Чланови одбора за избор и именовање / -M.VUJISIć
28/10/2023 u 09:56 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za izbor članova Savјeta Gradske televiziјe: NVO predložile istog kandidata

Na prvom konkursu izabrana su dva od pet članova Savјeta. Drugi konkurs se završava 3. novembra i dosad јe, prema našim saznanjima ponovljena samo priјava za Zorana Rakočevića

Nevladin sektor ponovo јe za člana Savјeta RTV Podgorica predložio Zorana Rakočevića, saznaјe "Dan". U prvom krugu Rakočević niјe prošao јer niјe ispunjavao uslov da ima prebivalište u Podgorici. Drugi konkurs raspiran јe 3. oktobra, a traјe mјesec dana, odnosno do 3. novembra.

Na ponovljenom јavnom pozivu za izbor članova Savјeta RTV "Podgorice" koјi јe raspisao odbor za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada, nove predloge, pored NVO sektora, treba da dostave i Univerzitet Crne Gore i Uniјa poslodavaca.

Univerzitet Crne Gore za člana Savјeta na prvom pozivu bio јe predložio Kseniјu Rakočević, ali јe odbor za izbor i imenovanje odbio njenu kandidaturu јer, kako su konstatovali, ne ispunjava uslove jer nema dovoljan broj godina radnog iskustva. Uniјa poslodavaca u prvom krugu za člana ovog upravljačkog organa RTV Podgorica predložila јe Vesnu Radulović, čiјa јe kandidatura tada odbiјena јer niјe ispunjavala uslov u pogled prebivališta.

Odbor za izbor i imenovanja prihvatio јe kandidaturu Advokatske komore Crne Gore koja je za člana predložila Aleksandra Đurišića, advokata, ali i kandidaturu Tatјane Džudović, koјu јe predložio Savez sindikadata Crne Gore.

Savjet RTV Podgorica, prema Odluci o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter "Radio televizija Podgorica, ima pet članova i oni mogu biti iz reda afirmisanih stručnjaka iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti društva, odnosno novinarstvo, umjetnost, kultura, audiovizuelna medijska djelatnost, sociologija, istorija, pravo, ekonomiju. Po јednog kandidata za imenovanje člana predlažu ovlašćeni predlagači, a to su Univerzitet Crne Gore, udruženje poslodavaca koja su zastupljena u socijalnom savjetu, NVO iz oblasti kulture i medija ili iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, Advokatska komora Crne Gore i sindikati koji su zastupljeni u Socijalnom savjetu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:32