/ -
24/02/2022 u 14:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За изградњу дијела саобраћајница: Купују земљу "Радоја Дакића"

Главни град ће купити 1.208 квадрата земљишта некадашње фабрике "Радоје Дакић" за потребе градње дијела саобраћајница, а да крену у тај поступак потребна им је сагласност одборника.

Због тога је намјера локалне самоуправе преточена у скупштинску одлуку која ће се наћи на пленуму 4. марта.

Саобраћајнице чија је градња планирана, како је прецизирано у скупштинској одлуци, налазе се у захвату ДУП-а "Радоје Дакић" - измјене и допуне.

–На тражење Агенције за изградњу и развој Подгорице, Управа за катастар и државну имовину овјерила је 17. фебруара 2021. године елаборат експропријације за дио саобраћајнице, а 8. новембра 2021. године је овјерен елаборат експропријације за дио Улице Ф. Након тога они су достављени Дирекцији за имовину ради рјешавања имовинско-правних односа са власницима непокретности. По овим елаборатима, за изградњу дијела саобраћајница од земљишта уписаног на "Радоје Дакић" предвиђена је катастарска парцела од четири квадрата, те дио катастарске парцеле од 1.204 квадрата. Будућо да је над овим привредним друштвом отворе стечајни поступак који се води код Привредног суда, то је ове непокретности могуће прибавити кроз поступак продаје имовине стечајног дужника у складу са одредбама Закона о стечају. Понуда накнаде за ово зељмиште биће формирана на основу процјене имовине у поступку продаје на основу чега ће Секретаријат за финансије издати одговарајућу потврду Дирекцији за имовину – пише у скупштинској одлуци.

Дирекција за имовину ће овом одлуком бити овлашћена да за име и рачун Главног града учествује у поступку продаје имовине стечајног дужника "Радоја Дакића" у стечају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:27