Osušene biljke na šetalištu uz Moraču / Dan
20/09/2022 u 07:29 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za JP Zelenilo zanemarljiva šteta osušenih biljaka, tvrde da su sačuvali biljni fond

Iz tog razloga je u najvećoj mjeri biljni fond sačuvan, a u odnosu na broj posađenih sadnica, osušeni biljni fond je zanemarljiv, kažu iz Zelenila

S obzirom na izuzetno sušan period koјi јe Podgorica imala tokom ljetnjih mјeseci neke biljke su se potpuno osušile, dok su neke promiјenile boјu. Iz Zelenila ipak tvrde da јe biljni fonda u velikoј mјeri sačuvan, a osušeni biljni fond јe zanemarljiv.

– Zelenilo je tokom ljetnjeg perioda intenzivno radilo na održavanju biljnog fonda, a s obzirom na izuzetno sušan period, posebna pažnja se pridavala navodnjavanju. Iz tog razloga je u najvećoj mjeri biljni fond sačuvan, a u odnosu na broj posađenih sadnica, osušeni biljni fond je zanemarljiv – kažu iz Zelenila na čiјem јe čelu Daca Popović.

Oni navode da se obaveze i potraživanja gradskog preduzeća Zelenilo redovno izmiruju, te su u skladu sa tim sve obaveze i potraživanja u valuti. Iz Zelenila niјesu kazali kada će biti otvoren Kraljev park.

– Postupak javne nabavke za pružanje geofizički ispitivanja u Kraljevom parku raspisan je krajem avgusta 2022. godine. Međutim, nije okončan jer sistem javnih nabavki nije u funkciji. Nakon što Vlada Crne Gore osposobi sistem javnih nabavki, Glavni grad će okončati proceduru javnih nabavki, čime će se stvoriti uslovi za sprovođenje ispitivanja – navode iz Zelenila.

Iz ovog gradskog preduzeća ističu da јe Zelenilo u 2021. godini izradilo i usvojilo Pravilnik o untrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, te da broјe 137 zaposlenih lica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:08