Spuž / -
30/08/2023 u 06:16 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za MZ Spuž prioritet završetak puta preko Martinića

Predsjednik Opštine je izrazio želju da zajednički radimo na definisanju prioriteta, naročito u okviru izdvajanja sredstava za realizaciju projekata u Spužu, kaže Knežević

Prioriteti Savjeta MZ Spuž u ovom mandatu su uspostavljanje osnovnih mehanizama funkcionisanja i aktivna komunikacija sa građanima, organima lokalne i državne uprave, i javnim preduzećima sa ciljem prikupljanja informacijama o problemima koje građani percipiraju u svojoj okolini, kaže Petar Knežević, predsјednik MZ Spuž. Knežević ističe sve to uključuje konsultacije i razgovore, prijem prijava problema, komentara i sugestija putem feјsbuk mreže, sajta MZ, mzspuz.me, kao i u razgovorima uživo.

– U ovom kratkom periodu smo prepoznali niz problema sa kojima se suočavaju građani, te se trudimo da odgovorimo svim građanima i zatražimo rješenja. Poprilično je nezahvalno rangirati probleme po hitnosti, ali se može izdvojiti ono što može imati najveći efekat, a to je aktiviranje zajednice. Spuž je tradicionalno prepoznat kao zajednica sa bliskim i dobrim međuljudskim odnosima i duhom saradnje. Najveći adut Spuža su Spužanke i Spužani, te ćemo se truditi da ih motivišemo da se aktiviraju po pitanju unapređenja Spuža, bilo to u radnim akcijama, akcijama čišćenja, ili u učešću u donošenju odluka kroz javne rasprave i zagovaranje usmjereno na lokalnu i državnu upravu – kaže Knežević.

Potrebni kompjuter i štampač

Knežević ističe da im je u prostorijama MZ trenutno potreban kompjuter i štampač.

– Savjet trenutno nema pristup računu mjesne zajednice, te ne posjeduje informaciju o dugovanjima. Prostorije MZ imaju namještaj, ali su takođe služile kao skladište za predmete kojima tamo nije mjesto. Nedostaje nam par predmeta, poput kompjutera i štampača, te se u međuvremenu snalazimo. MZ Spuž je dobila televizor kao donaciju od uprave restorana Stologlav. Savjet će se u kontinuitetu truditi da se domaćinski odnosi prema prostorijama MZ, te da za sobom ostavimo više nego što smo našli. Ove prostorije su za Spužane važne, imajući u vidu da će biti mjesto održavanja sjednica Savjeta MZ, kao i raznih događaja, poput prezentacija i javnih rasprava. Mještani se najčešće obraćaju sa zahtjevima za postavljanje ili opravku rasvjete, saobraćajne signalizacije, uklanjanje otpada, nasipanje ili asfaltiranje ulica – navodi Knežević.
 

On dodaјe da su uspostavili komunikaciju sa nizom organa lokalne uprave povodom rješavanja konkretnih problema stanovnika.

– To su uglavnom bili problemi koji se tiču ulične rasvjete, upravljanja otpadom, čišćenja javnih površina. Predsjednik Opštine je izrazio želju da zajednički radimo na definisanju prioriteta, naročito u okviru izdvajanja sredstava za realizaciju projekata u Spužu. Nezavisno od osobe koja zauzima bilo koju poziciju u organima uprave, članovi Savjeta su odlučni u uspostavljanju aktivne komunikacije sa opštinskim organima sa ciljem unapređenja Spuža. Trenutno stanje putne infrastrukture se razlikuje u zavisnosti od putnog pravca. Prepoznati prioriteti u okviru unapređenja putne infrastrukture se odnose na završetak puta Spuž – Danilovgrad preko Martinića, održavanje postojećih puteva, krpljenje rupa, čišćenje prerasle vegetacije, izgradnja trotoara na određenim dionicama, širenje uskih lokalnih i seoskih puteva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:04