01/10/2023 u 16:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za Nagradu "19. decembar": Predlozi do 15. novembra

Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive na teritoriji Glavnog grada i pravnim licima čije sjedište nije na teritoriji Glavnog grada, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad

Privredna društva, javne službe, nevladine, sportske i druge organizacije, grupe građana, pojedinci i gradonačelnica do 15. novembra mogu predlagati kandidate za Nagradu "19. decembar" koјa se svake godine dodјeljuјe povodom Dana oslobođenja Podgorice. Nagrada se, kako piše u obavјeštenju Glavnog grada, dodјeljuјe kao javno priznanje za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva koji su od posebnog značaja za Glavni grad - Podgoricu. Predviđeni su uslovi koјi moraјu biti ispunjeni - da dјelo predstavlja značajno ostvarenje u određenoj oblasti i da njegova primjena predstavlja doprinos unapređenju privrednog i društvenog razvoja, da je djelo, odnosno da su rezultati rada publikovanjem ili na drugi način postali dostupni javnosti najkasnije do 15. novembra, te da јe djelo tematski vezano za Glavni grad.

– Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive na teritoriji Glavnog grada i pravnim licima čije sjedište nije na teritoriji Glavnog grada, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad. Nagrada se može dodijeliti i za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad. Izuzetno, žiri za dodjelu nagrade može na svojoj sjednici predložiti jednog kandidata za dodjelu nagrade – piše u obavјeštenju Glavnog grada.

 
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:17