/ -
03/04/2024 u 15:43 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za Proljećni pazar daju 35 kućica i 10 štandova

Montažni objekti privremenog karaktera ustupaju se preduzetnicima i privrednim subjektima bez naknade, a prijave se dostavljaju do 12. aprila

Komisija za sprovođenje javnog poziva za davanje na korišćenje montažnih objekata privremenog karaktera za potrebe organizacije Proljećnog pazara raspisala je javni poziv za davanje kućica i štandova na korišćenje bez naknade. Glavni grad daje na korišćenje 35 kućica i deset štandova na Trgu nezavisnosti, od 29. aprila do 15. maja, koliko će trajati manifestacija.

– Montažni objekti privremenog karaktera daju se na korišćenje preduzetnicima i privrednim subjektima, u skladu sa djelatnostima koje doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima Glavnog grada, a kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj, stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma i doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti Podgorice. Komisija određuje poziciju montažnog objekta privremenog karaktera u skladu sa Programom privremenih objekata Glavnog grada Podgorice, a uz prethodno sačinjen Elaborat glavnog gradskog arhitekte - saopštili su iz Glavnog grada.

Prijave se predaju od 3. aprila zaključno sa 12. aprilom, radnim danima od osam do 15 časova u šalter sali- ulaz sa Trgu nezavisnosti, Njegoševa ulica broj 20.

Objavljeni su i kriterijumu za dodjelu kućica i štandova. Utvrđene su četiri prioritetne oblasti za dodјelu kućica, a to su proizvodnja žestokog alkoholnog pića, vina, piva i prirodnih voćnih sokova, razvoј i promocija novih prehrambrenih proizvoda, kao i ugostiteljstvo i trgovina domaćom hranom i pićem.

Kada su u pitanju štandovi, pet je prioritetnih oblasti za njihovu dodjelu. To su rukotvorine, kreativno zanatstvo i umjetnost, proizvodnja suvenira, proizvodnja sredstava za njegu tijela i zdravlja i proizvodnja i razvoj novih prehrambrenih proizvoda i koštuničavog i jagodičastog voća.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:23