/ -
26/02/2022 u 12:52 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За урбану башту: Посађени љешник, шипак, малина

Љешник, jапанска jабука, купина, шипак, малина, маслина, иглице, рузмарин посађени су у оквиру прве акције садње у оквиру пројекта урбане баште у којој су учествовали запослени из Главног града, представници НВО Парадигма и волонтери. Саднице и алат за садњу, како су саопштили из ПГ бироа, обезбиједио је Главни град.

–У току је формирању урбане баште, а ово jе само прва у низу планираних акциjа. Тренутно се изводе земљани радови у диjелу равнања терена и уклањања земље са трасе стаза за шетњу. Паралелно са тим, у току је ископ бунара и постављању чесме за наводњавање, а убрзо ће бити постављена и заштитна ограда и расвjета. Радове изводе предузећа Водовод и канализациjа, Агенциjа за становање и Комуналне услуге. Првобитно су колеге из предузећа Зеленило очистили терен од зараслог шибља, извршили уклањање осушених и нездравих дjелова високих стабала. Након завршетка земљаних радова, планирано jе формирање стаза за шетање – кажу из ПГ бироа.


Урбана башта простираће се на површини од преко 10.000 квадрата у дијелу Толошке шуме. – Риjеч jе о новоj зеленоj оази коjа ће у jедном диjелу служити за производњу воћа и поврћа, у складу са наjсавремениjим методама, а производи ће бити дистрибуирани нашим суграђанима коjима jе то наjпотребниjе –подсјећају из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 01:12