/ -ПГ биро
14/03/2022 u 18:04 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За водовод у дијелу Златице пола милиона еура

Започета је реконструкциjа Парк шуме Златица. Оваj простор jе у значаjноj мjери био девастиран. У првоj фази обновићемо расвjету. Вриjедности ове инвестиције је преко 100.000 еура, каже градоначелник Иван Вуковић.

Градоначелник Иван Вуковић, са сарадницима, обишао jе насеље Златица гдjе jе у току реализациjа важних инфраструктурних проjеката. Како је Вуковић навео, започета је реконструкциjом Парк шуме Златица.

– Оваj простор jе у значаjноj мjери био девастиран. У првоj фази обновићемо расвjету дуж трим стазе у дужине преко 2 километра. Вриjедности ове инвестиције је преко 100.000 еура – истакао је Вуковић и истакао да ће упоредо са активностима привредног друштва "Комуналне услуге", колеге из "Зеленила" обновити трим стазу и поставити нови урбани мобилиjар.

Такође, Вуковић је најавио и изградња новог цjевовода, односно диjела водоводне мреже за насеље Златица, за шта је опредијељено 500.000 еура.

Директорица привредног друштва "Комуналне услуге" Весна Поповић jе казала да реконструкциjа jавне расвjете подразумиjева уградњу око 70 нових стубова jавне расвjете и исти броj савремених лед свjетиљки.

– Планирано jе да завршетак радова буде приjе марта, када ће наши суграђани добити освиjетљену трим стазу коjу ће моћи да користе и у касним вечерњим часовима – казала jе Поповић

Директор градског предузећа "Водовод и канализациjа" Филип Макрид jе казао да екипе овог предузећа тренутно раде на изградњи магистралног цjевовода дужине jедног километра, чиjа jе сврха побољшање водоснабдиjевања у насељима Златица, Дољани и Муртовина, те наjавио почетак треће фазе радова, односно бушење бунара Б6. Упоредо с овим активностима, извршиће се и реконструкциjа самог водоизворишта Загорич и то агрегата на бунару Б5 и Б2, као и замjена главног електро ормара.

Како су истакли из ПГ бироа, мjештани Златице су исказали задовољство због проjеката коjи се реализуjу, а коjи ће умногоме доприниjети побољшању квалитета живота у овом насељу.Посебно их радуjе то што ће захваљуjући новоj расвjети ускоро бити омогућено безбjедно коришћење Парк шуме Златица и у вечерњим часовима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:35