Nova mjesta za parkiranje / -GLAVNI GRAD
05/03/2024 u 11:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zabjelo dobilo 130 parking mjesta

Gradonačelnica je naglasila da će Glavni grad i u narednom periodu raditi na rješavanju ovog problema u svim djelovima grada

Završetkom gradnje parking mjesta u Ulici Iva Vizina, Zabjelo je dobilo 130 mjesta za pakriranje automobila. Ovu lokaciju obišla je Olivera Injac, gradonačelnica.

–Injac je naglasila da će, kako je riječ o jednom od najvećih naselja u Podgorici, a prepoznajući problem nedostatka parking mjesta usled sve većeg broja automobila, Glavni grad i u narednom periodu raditi na rješavanju ovog problema u svim djelovima grada – saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Grada navode da gradska uprava marljivo radi na jačanju linijskog prevoza i stvaranja najboljih uslova za njegovo korišćenje, kako bi javni prevoz u dogledno vrijeme bio primarni izbor građana Podgorice.

– Podsjećamo, vrijednost radova koji su obuhvatili, pripremu podloge, tamponiranje, ugradnju ivičnjaka, ugradnju asfaltne mase i iscrtavanje horizontalne signalizacije iznosila je 125.000 eura. Osim toga, Zelenilo je ovaj prostor pejzažno uredilo na povšini od oko 800 kvadrata. Posađeno je 26 odraslih sadnica drveća, nasut novi sloj zemlje, a na ovoj lokaciji izvšena je i sjetva travnjaka kao i ugradnja sistema za navodnjavnje – navode iz Grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 04:27