Rakčević obišao park / -GLAVNI GRAD
11/04/2024 u 12:11 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zabjelo uskoro dobija novi park

Završen je i javni poziv za oslikavanje betonskih staza, pa će već do kraja ovog mjeseca podgorički umjetnici u saradnji sa Zelenilom oslikati didaktičke murale duž staza, čime će park u potpunosti biti zaokružen, saopštio je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević obišao je novi park u ulici Radosava Burića, koji se prostire na 8.000 metara kvadratnih.  

– Želim da se zahvalim vrijednim kolegama iz preduzeća Zelenilo, Putevi, Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje, što su svojim vrijednim višemjesečnim radom i zalaganjem ostvarili našu želju da Zabjelo dobije novi, uređeni park na prostoru između ulica Radosava Burića i kralja Nikole. Nastavljamo ovim tempom, za još mnogo uređenih parkova koji našem Gradu fale i za mnogo zeleniju Podgoricu – saopštio je Rakčević.

On je podsjetio da je na prostoru današnjeg parka decenijama bila neuređena poljana, u kojoj su se nakon svake kiše stvarale lokve i jezera i u kojoj niko nije boravio. 

– Novi park danas koristi više stotina djece iz obližnjih zgrada i OŠ "Vuk Karadžić". Uređen je teren, zasađen veliki broj novih sadnica, izgrađeno igralište za djecu i betonske staze čitavom dužinom parka, ali i nova parking mjesta u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Putevima. Završen je i javni poziv za oslikavanje betonskih staza, pa će već do kraja ovog mjeseca podgorički umjetnici u saradnji sa Zelenilom oslikati didaktičke murale duž staza, čime će park u potpunosti biti zaokružen – kazao je Rakčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:27