18/08/2023 u 16:22 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaposleni iz Glavnog grada doniraju sredstva za azil

Ove subote Sklonište će biti otvoreno duže, odnosno redovno za udomljavanje od 10 do 12 sati i od 17do 19 časova za posjete

Zaposleni u Glavnom gradu će, u susret obilježavanju Dana napuštenih životinja, donirati simbolična sredstva za Sklonište za napuštene i izgubljene kućne ljubimce. Sklonište јe za udomljavanje otvoreno svakog četvrtka od 15 do 18 časova i svake subote od 10 do 12 sati.

– Ove subote biće otvoreno duže, odnosno redovno za udomljavanje od 10 do 12 sati i od 17do 19 časova za posjete. Ekipe svakodnevno sklanjaju pse lutalice sa javnih površina. Sklonište trenutno raspolaže sa 164 boksa, a u njemu su zbrinuta 142 psa. Od početka godine zbrinuto јe 280 pasa lutalica sa prostora grada, dok su 42 udomljena. Od sredine 2022. godine otvoren je i Pansion za vlasničke pse koji raspolaže sa pet bokseva otvorenog i zatvorenog tipa, a tu je i manji park u kojem posjetioci mogu provoditi vrijeme sa psima – saopštili su iz PG biroa.

image
-

Oni ističi da je Sklonište prostor za privremeni smještaj pasa i nije predviđeno za trajno zbrinjavanje pasa lutalica. Shodno primjeni principa "uhvati, steriliši, pusti", koji ima za cilj smanjenje broja pasa lutalica, nakon sprovedenog medicinskog tretmana i propisanog roka koji moraju provesti u Skloništu, psi se vraćaju na javne površine ili bivaju udomljeni, a nadležni veterinar vrši i čipovanje svakog psa prije napuštanja Skloništa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 12:59