/ -
18/10/2023 u 14:15 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zasađen platanu parku na Starom aerodromu

Donacija ambasade Ukrajine u Crnoj Gori u znak zahvalnosti gradu Podgorici na podršci u ratnim vremenima, saopštili su iz PG Biroa

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević i ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Nj.E. Oleg Gerasimenko, zasadili su stablo platana u parku na Starom aerodromu koje je Ambasada donirala u znak zahvalnosti gradu Podgorici na podršci u ratnim vremenima. Rakčević je zahvalio na donaciji ističući da je Podgorica otvoren grad u koji vjeruje da će vrlo brzo stanovnici Ukrajine dolaziti iz zadovoljstva, a ne iz nužde, te da se nada skorom završetku rata.

–Zahvalni smo na čvrstom prijateljstvu i sigurni da će odnosi između dvije zemlje biti i dalje na visokom nivou – kazao je Rakčević.

Gerasimenko je iskazao zahvalnost Glavnom gradu na pomoći i podršci u izuzetno teškom vremenu za ukrajinski narod. Kazao je su se mnogi iseljenici koji su u Podgorici našli utočište, vratili i da sa radošću pamte Podgoricu kao gostoprimivi grad sa srdačnim ljudima.

–Neka ovo drvo bude još jedan simbol našeg čvrstog prijateljstva. Slava Ukrajini i živjela Crna Gora – poručio je Gerasimenko.

Podsjećamo da su tokom prošlog mjeseca u saradnji Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada i Crvenog krsta Crne Gore ukrajinski mališani boravili i u odmaralištu u Sutomoru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:38