/ -
26/11/2022 u 11:48 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završena gradnja fekalne kanalizacije u Ulici Gavrila Principa na Koniku

Kanalizacija je urađena u dužini od 330 metara a priključak će dobiti oko 40 do 50 domaćinstava, saopštio je Filip Makrid, direktor preduzeća Vodovod i kanaluzacija

Završena je izgradnja fekalne kanalizacije u Ulici Gavrila Principa dok je u Ulici španskih boraca obnovljen poligon. Ovaj dio Konika obišao je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, poručijući da je ovo naselje neuporedivo bolje mjesto za život, nego što je to bio slučaj na početku njihovog mandata.

– Naše aktivnosti se nastavljaju i u tehničkom mandatu, tako da smo imali priliku da obiđemo nekoliko ulica u ovoj mjesnoj zajednici koje su dobile novu fekalnu kanalizaciju. To je dio našeg velikog projekta izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U okviru tog projekta na Koniku ćemo izgraditi nekih 7.5 kilometara nove mreže fekalne kanalizacije. Završeno je otprilike 90 odsto tog posla. Vrijednost te investicije je preko dva miliona eura – rekao je Vuković.

Direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid saopštio je da je u Ulici Gavrila principa urađena fekalna kanalizacija u dužini od 330 metara, te da je oko 40, 50 domaćinstava dobilo priključak.

– Radovi u okviru LOT-a 3 obuhvataju oko 2,3 kilometra mreže na Koniku i otprilike oko kilometar mreže u drugim djelovima grada. Ono što je jako važno jeste da kažemo da kroz završetak radova LOT-a 3 ni jedna značajnija saobraćajnica u naselju Konik neće ostati bez fekalne kanalizacije. Napomenuo bih da, kada uzmemo u obzir naselja Konik i Vrela ribnička u prethodnom periodu mi smo uradili oko 6,7 kilometara fekalne kanalizacije čija je vrijednost iznosila oko 1,8 miliona eura – rekao je Makrid.

Kada je u pitanju poligon, Ivan Vuković je naveo da je u pitanju osmi poligon koji je tokom ove godine dobio novu tartan podlogu. Vuković je najavio da će uskoro početi uređenje velike zelene površine u Ulici Španskih boraca.

– Prije godinu i po dana smo otvorili prvi veliki park na Koniku, ovo će biti drugi. U prvoj fazi- na nekih 10.000 kvadrata, a ukupno na 20.000 kvadrata, dobićemo lijepo uređenu zelenu povrršinu sa svim sadržajima koje imamo i u drugim djelovima grada – naveo je Vuković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:56